Ablasına özenerek karateye başladı, dünya ikincisi

Ablasına özenerek karateye başladı, dünya ikincisi oldu -Milli karateci Şeyda Burucu, ablasına özenerek küçük yaşta başladığı karatede önemli başarılar elde etti -Avrupa şampiyonlukları bulunan Burucu, dünya şampiyonu olmayı hedefli


SAKARYA (A.A) - Mehmet Özcan - Milli karateci Şeyda Burucu, ablasına özenerek başladığı karatede dünya ikincisi olmayı başardı.
     21 yaşında olmasına rağmen çeşitli Avrupa şampiyonlukları bulunan, Fransada düzenlenen Dünya Büyükler Karate Şampiyonasında 68 kiloda Türkiyeye gümüş madalya kazandıran Burucu, dünya şampiyonasında Türkiyeye altın madalya kazandırmayı hedefliyor.
     Ailesinin ablasını karateye yönlendirmesiyle spora başlayan Burucu, başarılarla dolu kariyeriyle gençlere örnek oluyor.
     Burucu, AA muhabirine ablasını kıskanarak küçük yaşta karateye başladığını söyledi.
     Çocukken ablasıyla vakit geçirdiğine işaret eden Burucu, O karateye başlayınca ben de kendimi yalnız hissettim. Daha sonra babam, ablamı kıskanıyorum diye beni de salona gönderdi. O şekilde karateye başladım. Ablam karateyi bıraktı bir müddet sonra ve kendini eğitimine verdi. Ben devam ettim ve bugünlere kadar geldim diye konuştu.
     Burucu, karateye başladığında herhangi bir hedefi olmadığını ve çoğu kez sporu bırakmayı düşündüğünü ifade ederek, Arkadaşlarım sürekli oyuncaklarla oyun oynuyordu, ben ise çantamı alıp antrenmanlara gidiyordum şeklinde konuştu.
     Ailesinin yönlendirmesiyle spora devam ettiğini belirten Burucu, şöyle devam etti:
     İyi ki de devam etmişim. Bugünlere kadar geldim. Aileler çocukları yetenekliyse kesinlikle ilgi gösterip başarıya yönlendirsinler. Geçmişe dönüp baktığımda ablamı kıskandığım için çok mutluyum. İyi ki kıskanmışım, karateye başladım. Gerçekten başarıyı kıskanan bir insanım ve her sporcu böyle olmalı.
     Kıskanan sporcu başarı elde eder. Ablam karateye başladı diye çok kıskanmıştım ama iyi ki kıskandım ve onun sayesinde bu başarılara ulaştım.
    
     -Tek hedefim dünya şampiyonu olabilmek-
    
     Burucu, Fransada düzenlenen Dünya Şampiyonası için çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini, şampiyon olamadığı için çok üzüldüğünü dile getirdi.
     Şampiyona için 9 aylık kamp dönemi geçirdiklerini kaydeden Burucu, İspanyada düzenlenen Avrupa Şampiyonasında şampiyon olmasıyla özgüveninin arttığını vurguladı.
     Burucu, Fransada müthiş bir atmosferde final maçına çıktığına işaret ederek, Bu maça bile çıkabilmek gurur vericiydi. Orada marşımızı okutmayı çok isterdim. Şampiyona boyunca çok iyiydim ancak altın madalyaya ulaşamadım. Bundan sonraki tek hedefim dünya şampiyonu olabilmek ifadelerini kullandı.
     Final stresini kaldıramadım diyen Burucu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Ama tecrübe kazandım, diğer turnuvada mutlaka şampiyon olmak istiyorum. En büyük hedefim bu ve şimdiden çalışmalara başladım. Final maçında Japon rakibime yenildim. Japonların kendine has dövüş stilleri var. Japon rakiplerim bana çok ters geliyor. Japonlara karşı dövüşemiyorum. Karşımda başka bir ülkeden rakip çıksaydı sonuç kesinlikle böyle olmazdı.
     Bir daha böyle olmayacak ve Japonları yenerek şampiyon olacağım.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ablasına özenerek karateye başladı, dünya ikincisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER