Acara Özerk Cumhuriyetine iş makinesi yardımı

Acara Özerk Cumhuriyetine iş makinesi yardımı -Trabzon Valisi Kızılcık, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Varşalomidzenin kendisinden talep ettiği 2 iş makinesini, gönderdi -Kızılcık: Bizim de greydere ihtiyacımız var, faka


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gürcistana yaptığı ziyarette Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşalomidzenin kendisinden alt yapı hizmetlerinde kullanılması için geçici olarak talep ettiği 2 iş makinesini gönderdi.
     Trabzondan Gürcistanın Acara Özerk Cumhuriyetine 2 greyder gönderilmesi amacıyla, İl Özel İdaresinde tören düzenlendi.
     Törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Varşalomidzenin Danışmanı Osman Çalışkan ile vatandaşlar katıldı.
     Kızılcık, törendeki konuşmasında, Trabzon İl Özel İdaresi olarak komşu bir ülkeye araç yardımı yaparak Türkiyede bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Trabzonun tarihi misyonu gereği aldığı karar sayesinde dünya barışına katkı sağladığını belirtti.
     Dünyadaki sorunları göz ardı edemeyeceklerini söyleyen Kızılcık, Ülke olarak dünyanın neresinde olursa olsun insanların inançlarına bakılmadan yardımına koştuk, koşmaya da devam ediyoruz. Bu, şanlı milletin şanına yaraşır insani bir yaklaşımdır. Bu global insani düşünceden hareketle büyük oranda aynı kültürü paylaştığımız Gürcistanın Acara Eyaletine de greyderlerimizi gönderiyoruz dedi.
     Acarada 2 ay süreyle kalacak greyderlerin 2 bölge arasındaki kardeşlik duygusunun gelişmesine katkı sağlayacağını söyleyen Kızılcık, Bizim de greydere ihtiyacımız var, fakat dost ve kardeşsek, önemli olan ihtiyaç olduğunda paylaşmaktır. Kardeşlik projesinin hayata geçmesine izin veren İl Genel Meclisimiz ve talepte bulunan Başbakan Levan Varşalomidze bu tür kardeşlik projelerinin hayata geçirilmesine katkı sağlayarak dünya barışına destek oldular dedi.
     İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ise Komşumuzun bizlerden bir talebi oldu. Tabi ki daha fazlasını da isteyebilirdiler. İl Genel Meclisi olarak bizler de hiç tereddüt etmeden onayladık dedi.
     Tören sonrası, 2 greyder Trabzondan Gürcistanın Acara Özerk Cumhuriyetine gönderildi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Acara Özerk Cumhuriyetine iş makinesi yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER