Acil serviste triaj uygulaması

Acil serviste triaj uygulaması


SAMSUN (A.A) - Havza Devlet Hastanesi Acil Servisinde triaj uygulamasına geçildi.
     Acil Serviste hasta yığılmalarını önlemek ve aciliyet durumlarına göre hastaları ayırmak için kırmızı, sarı ve yeşil alanlar oluşturuldu.
     Havza Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mustafa Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının yönetmeliklerine uygun olarak oluşturulan alanlarda hastalara aciliyetlerine göre müdahale edileceğini söyledi.
     Kırmızı alanda kaza, kalp krizleri, iş kazaları, yüksekten düşme gibi hayati ve acil müdahale gerektiren hastalara müdahalede bulunulacağını, sarı alanda ise hayati tehlikesi bulunmayan fakat doktor müdahalesi gerektiren hastalara müdahale edilirken, yeşil alanda ise grip ve benzeri durumlarda acil poliklinik hizmeti almak isteyen hastalara müdahale edileceğini belirten Keçeci, acil servislerde iş yükünün yoğun olduğunu ve hasta takibinde durumun aciliyetinin göz önünde bulundurulduğunu vurguladı.
     Keçeci, Acil servislerden kaliteli ve hızlı hizmet alınabilmesi için birimlerdeki iş yükünün fazla olmaması gerekir. Hastalar arasında aciliyet sıralamasının yapılması işlemi olan triaj, acil servislerde hızlı ve doğru hizmet verilmesi için çok önemli. Her hastanın durumu aynı aciliyette değildir. Acil ön değerlendirme olan triaj ile bazı hastalar için yaşamla ölüm arasındaki birkaç dakikalık farkı yakalama şansı verilebilir. Triaj uygulaması, yaşam kurtarır dedi.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Acil serviste triaj uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER