Acıpayamda 2B arazilerinin satışı

Acıpayamda 2B arazilerinin satışı


DENİZLİ (A.A) - Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, orman vasfını yitirmiş (2B) arazilerle ilgili hak sahiplerine kanuni düzenlemeden faydalanmaları için İlçe Mal Müdürlüğüne başvuruları çağrısında bulundu.
     Uğur Kalkar, gazetecilere açıklamasında, 4 Şubat 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6412 sayılı kanun ile hazine arazilerinin satışına ilişkin başvuru ve satış bedellerinde yeni düzenlemeler yapıldığını belirtti.
     Yeni düzenlemeyle 2B arazilerinin satış bedellerinde artık başvuru ücreti alınmayacağına değinen Kalkar, şöyle konuştu:
     Yeni düzenlemeyle hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların bedeli taşınmazın 400 metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde 50si, fazlası için rayiç bedelin yüzde 70i üzerinden hesaplanacak. Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması halinde ise yüzde 50 satış bedeli hesaplaması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için uygulanacak. Hak sahibi vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybına uğramadan bu düzenlemeden faydalanmaları için son başvuru tarihine kadar İlçe Mal Müdürlüğüne hiçbir ücret ödemeden başvurularını yapmaları gerekmektedir.
     Acıpayamın il genelinde en çok 2B arazisine sahip ilçe olduğunu belirten Kalkar, İlçemizde kadastro çalışması tamamlanarak kesinleşen bin 266 parsel bulunmakla birlikte bazı belde ve köylerimizde 2B arazilerinin tespitine yönelik kadastro güncelleme çalışmaları da devam etmektedir dedi.
    
     Muhabir: Ramazan Alkan / Mustafa Dermencioğlu / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Acıpayamda 2B arazilerinin satışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER