Adala Hayvancılık Sanayi Bölgesi hizmete girdi

Adala Hayvancılık Sanayi Bölgesi hizmete girdi


MANİSA (A.A) - Salihlinin Adala beldesinde süt üreticilerini bir araya getirmek ve hijyenik ortamda kaliteli süt üretimini sağlamak amacıyla geliştirilen hayvancılık projesi kapsamında inşa edilen hayvancılık sanayi bölgesi hizmete girdi.
     Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 31 aile için temin edilen 124 adet gebe düve, Adala Hayvancılık Sanayi Bölgesinde belde belediyesi tarafından aynı ailelerinin kullanımı için oluşturulan ilk tesise törenle teslim edildi. Hayvanların teslimiyle Adala Hayvancılık Sanayi Bölgesi de faaliyete başlamış oldu.
     Adala Belediye Başkanı Ferayi Aslan, törende yaptığı konuşmada, süt üreticilerini bir araya getirerek, kaliteli süt üretimini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Adala Hayvancılık Sanayi Bölgesinin 132 bin 800 metrekare alan üzerine kurulu olduğunu, beldede bulunan tüm ahırları tesise taşımayı planladıklarını söyledi.
     Bölgede kurdukları tesisle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ilk 3 yılı geri ödemesiz 8 yıl vadeli ve sıfır faizli olarak sunduğu imkanla hayvan sahibi olan 31 ailenin iş imkanına kavuştuğunu dile getiren Aslan, şunları kaydetti:
     Adala Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurarak 2009 yılında bu projenin ilk adımı atmıştık. Hayvancılık Sanayi Bölgesi kapsamında, ilk etapta 31 ailenin, kendi işlerini kurup yardım almadan yaşamaları için modern ahırları yaptık. Süt sağım depoları ve idari binamız için çalışmalar devam ediyor. Bugün de burada her aileye 4er tane düve teslim ettik. Yeni hayvancılığa başlayacak olanlara da bu tesislerde yer vereceğiz. Süt inekçiliği projemiz kapsamınsa bu tesislerde, sütler son derece hijyenik koşullarda sağılacak ve soğutma tanklarında muhafaza edilecek. Sütlerimiz kooperatif tarafından bireysel pazarlamaya nazaran çok daha yüksek fiyatlara satılırken, maliyetler de büyük oranda düşecek.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Adala Hayvancılık Sanayi Bölgesi hizmete girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER