Adalet Bakanı Ergin:

Adalet Bakanı Ergin: -Gelecek yüzyılları planlıyorsak, vizyonumuz, perspektifimiz, kurgumuz, hedeflerimiz ve hayallerimiz var ise elimizdeki gençliği iyi eğitmek, donanımlı hale getirmek, bu acımasız rekabetin olduğu yeryüzünde ço


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiyede son 5 yıldır milli bütçeden en büyük payın, eğitim yatırımlarına, politikalarına ayrıldığını belirterek, Gelecek yüzyılları planlıyorsak, vizyonumuz, perspektifimiz, kurgumuz, hedeflerimiz ve hayallerimiz var ise elimizdeki gençliği iyi eğitmek, donanımlı hale getirmek, bu acımasız rekabetin olduğu yeryüzünde çok güçlü bir eğitimle onları mücehhez kılmalıyız dedi.
     Ergin, hayırsever iş adamı Erol Bilecik tarafından yaptırılan Hatay Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin ek atölye ile konferans salonunun açılış törenine katıldı.
     Bakan Ergin, burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkati çekerek, gençleri iyi eğitmek, donanımlı hale getirmek gerektiğini ifade etti.
     Ergin, şöyle devam etti:
     Gelecek yüzyılları planlıyorsak, vizyonumuz, perspektifimiz, kurgumuz, hedeflerimiz ve hayallerimiz var ise elimizdeki gençliği iyi eğitmek, donanımlı hale getirmek, bu acımasız rekabetin olduğu yeryüzünde çok güçlü bir eğitimle onları mücehhez kılmalıyız. Bu kurumların güçlenmesi adına Türkiyede son 5 yıldır milli bütçemizden en büyük pay eğitim yatırımlarına, politikalarına ayrılmış durumda. Bu anlamda hayırseverlerin yaptığı katkı da anlamlı, önemli.
     Türkiyede mesleki eğitimin hak ettiği katkıyı ve önemi bulması açısından yapılan yatırımın çok önemli olduğunu vurgulayan Ergin, Uzunca yıllar bu ülkede maalesef mesleki ve teknik eğitimi, maalesef hak ettiği derecede ön plana çıkaramadık. Bu okuldan mezun olan arkadaşlarımız, Türkiyenin hem yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılayacaklar hem de istihdam konusunda önemli bir avantaj sağlamış olacağız diye konuştu.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de gelişmiş ülkelerin başarısının sırrının bilim, teknik ve eğitimin birbirinin ayrılmaz parçası olmasından kaynaklandığını söyledi. Gücün kaynağının bilgi ve iyi yetişmiş insan gücü olduğunu vurgulayan Lekesiz, bu kapsamda kentte eğitim alanında yatırımların devam ettiğini, hemen hemen okulların tamamında bilgi ve teknoloji sınıflarının oluşturulduğunu kaydetti.
     Hayırsever iş adamı Bilecik ise, yaklaşık 4 yıl önce yaptıkları okula yeni ek binalar kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve eğitime katkılarının bundan sonra da artarak devam edeceğini belirtti.
     Konuşmaların ardından Bakan Ergin, Vali Lekesiz, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, iş adamı Bilecikin davetlisi olarak gelen Tanzanya Sanayi ve Ticaret Bakanı George Teu, Hatay Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin Ek Atölye ile Konferans Salonunun açılışını yaptı.
     Törene, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ile Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
     Daha sonra Bakan Ergin ve beraberindekiler yeni yapılan birimleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven-Salim Taş
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER