Adanada Kadınlar Günü Mitingi

Adanada Kadınlar Günü Mitingi -Adana Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinleri kapsamında yürüyüş, miting ve konser düzenledi


ADANA (A.A) - Adana Kadın Platformu tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş, miting ve konser düzenlendi.
     Mimar Sinan Amfi Tiyatroda toplanan kadınlar, ellerindeki pankartlarla çeşitli sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanına yürüdü. Alana giren kadınlar müzik eşliğinde halay çekerek, eğlendi.
     BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, yaptığı konuşmada, kadınların haklarını almak için çeşitli mücadeleler yaptığını belirtti.
     Çözüm süreci hakkında da açıklamalarda bulunacağını belirten Ayna, Kürt halkının taleplerine ilişkin görüşmeler 20 yıl önce başladı, 1993te. Kuzey İrlanda halkı 8 yıl beklemiş, Güney Afrika halkı 12 yıl beklemiş, biz 20 yıldır bekliyoruz. Sabır taşı olsa çatlar. Kimse bizden daha fazla beklememizi istemesin. Bu bir hak talebidir. Kimsenin malının, hakkının gasp edilip bize verilmesini istemiyoruz. Biz, bizim olanı istiyoruz dedi.
     Ayna, Bu süreçten umutluyuz çünkü kendimize inanıyoruz. Çünkü halkımıza inanıyoruz dedi.
     Etkinlik, verilen konserin ardından olaysız sona erdi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Adanada Kadınlar Günü Mitingi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER