Adanada organik ürün tanıtımı ve satışı

Adanada organik ürün tanıtımı ve satışı -İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Türkiyede Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında organik ürün tanıtımı ve satışı etkinliği düzenlendi


ADANA (A.A) - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Türkiyede Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında organik ürün tanıtımı ve satışı etkinliği düzenlendi.
     Vali Yardımcısı Halis Arslan, Toros Mahallesi Kenan Evren Bulvarı Mahfesığmaz Kapalı Semt Pazarında düzenlenen ve organik günler adı verilen etkinlikte, organik tarım üretimi ve Türkiyede Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesinin önemine değindi.
     Kentte organik tarım üretiminin yıllardır konuşulduğu halde yeni yapılmaya başlandığını belirten Arslan, ancak bu konuda geç kalınmadığını ifade etti.
     Arslan, organik ürüne kötü niyetli eller değmeden tüketicinin eline ulaşması gerektiğini dile getirerek, Her şeyin doğalı, organiği kıymetli ve makbuldür. O bakımdan burada sergilenen ürünler de hem kıymetli, hem de diğer ürünlerden farklı fiyattadır. Yani ucuzdur vardır töhmeti, pahalıdır vardır kıymeti. İşte bu ürünler kıymetli ürünlerdir dedi.
     Organik üretim yapanların da sabırlı üreticiler olduğunu bildiren Arslan, 3 ve 10 yıl gibi zamanlara hasat yapılabildiğine dikkati çekerek, ekosistemin korunması ve sağlıklı nesillerin yetişmesi bakımından organik üretim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül de, organik tarımın, hatalı uygulamalar nedeniyle bozulan ekolojik dengenin yeniden kurulmasına yardımcı olduğunu, kimyasalların insan üzerindeki etkisini en aza indirerek sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunduğunu söyledi.
     Türkiyede organik tarım üretiminin son yıllarda hızla bir gelişme gösterdiğini anlatan Aygül, şöyle konuştu:
     Dünya tarım alanlarının yüzde birinde organik üretim yapılmaktadır. 12 milyon hektarla Avustralya Kıtası birinci sırada yer alırken, 10 milyon hektarla Avrupa Kıtası, 8 milyon hektarla da Güney Amerika Kıtası takip ediyor. Türkiyede ise 2011 verilerine göre 614 bin 618 nektar alanda organik tarım üretimi yapılıyor. Avrupada yaygınlaşan organik tarım tüketimi, Türkiyeye iyi bir pazar fırsatı sunuyor. Ülkemiz, 55 milyar dolarlık dünya organik ürün pazarında 16 milyon dolarlık bir paya sahiptir.
     Yapılan konuşmaların ardından, organik ürünlerin tanıtımı ve satışının sunulduğu pazarın açılışı yapıldı. Etkinliğe Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada organik ürün tanıtımı ve satışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER