Adanada Yerel Yönetimler ve Kentsel Dönüşüm

Adanada Yerel Yönetimler ve Kentsel Dönüşüm paneli


ADANA (A.A) - Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından Yerel Yönetimler ve Kentsel Dönüşüm konulu panel düzenlendi.
     TMMOB Adana İKK Sekreteri Nazım Biçer, Seyhan Oteldeki panelin açılışında yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm projelerinin rantsal dönüşüm halini alacağını iddia etti.
     Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök de yeni Büyükşehir Belediye Yasasının oldu bittiye getirildiğini öne sürerek, yasayla ilgili referandum yapılması gerektiğini söyledi.
     Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ise yeni Büyükşehir Belediye Yasasını demokratikleşme açısından eleştirdiğini ifade etti.
     Panelistler arasında yer alan CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın da sunumunda, kentsel dönüşüm projelerine toptancı bir şekilde yaklaşılamayacağını belirterek, her projenin ayrı ayrı ele alınması gerektiğini söyledi.
     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları da anlatan Karayalçın, 2014 yerel seçimlerinin en önemli tartışma ve yarışma konusu kentsel dönüşüm olacaktır dedi.
     Karayalçın, hükümetin kentsel dönüşüm çalışmalarını da eleştirdi.
     Panel diğer panelistlerin sunumlarıyla devam etti.
     Bu arada, panel katılmak için salona gelen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, etkinliğin geç başlaması üzerine başka bir programı olduğu gerekçesiyle panel başlamadan ayrıldı.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada Yerel Yönetimler ve Kentsel Dönüşüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER