Adanada bilgilendirme toplantısı

Adanada bilgilendirme toplantısı -Vali Coş: Devletin meşru kuvvetlerinin, meşru kullandığı bir maddeye, çeşitli insani gerekçeler kullanarak karşı çıkmaya çalışan, sağlık ve insan hakları konusunda hassas kuruluşların, çocukların


ADANA (A.A) - Adanada güvenlik, sağlık, ve eğitim konularının görüşüldüğü bilgilendirme toplantısı, Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında yapıldı.
     Coş, valilik binasındaki toplantıda yaptığı konuşmada, gençlerin, genel sağlığın korunması ve uyuşturucuyla mücadele konusunun çok önemli olduğunu söyledi.
     Güvenlik güçlerini yaptıkları çalışmalardan dolayı kutlayan Coş, Vatandaşlarımızın da desteğiyle uyuşturucuyla mücadele konusunda 2012 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdiğimizde, bir önceki yıla göre ele geçirilen esrar miktarında 3,5 kattan fazla bir artış, ele geçirilen eroin miktarında da 65 kattan daha fazla bir artış elde edildiğini memnuniyetle görüyoruz dedi.
     Coş, bu önemli sonucun sağlanmasında emeği geçen güvenlik kuvvetlerine ve güvenlik kuvvetlerine destek olan Adanalılara teşekkür ederek, Eğer bu uyuşturucu yakalanmamış olsaydı, yaklaşık 6 milyon insanın zehirlenmesine imkan sağlanabilecekti diye konuştu.
     Sağlık alanındaki çalışmalara da değinen Coş, İlimizin sağlık altyapısını geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesini yeni modern ek binaya kavuşturulması konusunda projenin ihale dosyası hazırlandı. Bin 530 yataklı hastane projemiz de Sağlık Bakanlığımızca ihaleye çıkarılmış durumda. Bunun yanında Ceyhan ve Kozanda da modern birer devlet hastanesi inşası için ihaleler yapıldı dedi.
     Coş, gıda denetimlerini de artırdıklarını dile getirerek şunları kaydetti:
     Memnuniyetle ifade ediyoruz ki; 2012 yılının ilk 8 ayında 14 bin 681 işletme kontrol edilmiştir. Bu sayı 2011 yılının tamamına göre daha fazladır. ilk 8 ayda geçen yılki rakamın 2 katı aşılmıştır. Üst üste 3 denetimde başarılı olan işletmelerimize hazırladığımız bir yönergeyle kendilerinin, diğer işletmelerden ayırt edilebilmesini ve tüketicinin rahatlıkla bu işletmeleri bilebilmesi ve oraları tercih edebilmesini sağlayacak resmi işaretleri kendilerine törenle tevdi edeceğiz.
     Teröristlerin çocukları istismarı konusunda ve sivil toplum kuruluşlarının bu olaylara karşı tavrı konusunda eleştirilerde bulunan Coş, şöyle devam etti:
     Konu çocuk olunca devlet olarak millet olarak çocuklarımızı yetiştirmek ve onları geleceğe hazırlamak için gayret gösterirken, bir kısım şer güçler, kalem kitap tutması gereken çocuklarımızı istismar ederek, onları terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanmak ve onları birer ölüm makinesi haline getirmek için çalıştıklarını biliyoruz. Çocukları istismar eden, geleceğini karartan şer güçlere karşı kamuoyu devlete destek vermelidir. Birçok çocuğa bomba yaptırılırken hayatını kaybettiği, bazılarının bomba atarken yaralandığını, bir kısmının tanımadığı insanları yaraladığını, hatta öldürdüğünü biliyoruz. Çocukları cani hale getirip, onların geleceğini karartan çocuk istismarcılarına karşı, onların işbirlikçilerine karşı, demokratik toplumun hukukun üstünlüğüne inanan çocuğa değer veren toplumun bütün fertlerini özellikle STKların gerekli duyarlılığı göstermelerini istiyor ve bekliyoruz. STKlarımız bazı hususlarda cok duyarlılar, mesela polis göz yaşartıcı gaz kullanmasına, sağlık açısından tehlikeli diyorlar ama ondan tehlikeli maddenin çocukların eline verilmesine sessiz kalmalarını anlamak mümkün değil. Devletin meşru kuvvetlerinin, meşru kullandığı bir maddeye çeşitli insani gerekçeler kullanarak karşı çıkmaya çalışan, sağlık ve insan hakları konusunda hassas kuruluşların, çocukların teröristlerin elinde istismar edilmesine de karşı çıkmalarını temenni ediyorum.
     Eğitim konusunda da bilgi veren Coş, bu yıl Adana okullarına toplam 903 derslik kazandırdıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Adana
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adanada bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER