Adanada dolandırıcılık iddiası

Adanada dolandırıcılık iddiası -Kendilerini savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen iki kişi yakalandı


ADANA (A.A) - Adanada kendilerini savcı olarak tanıtarak Bursada bir vatandaşı dolandırdıkları iddiasıyla iki kişi yakalandı.
     Bursada yaşayan Latif Dilsizi (67) cep telefonuyla arayan ve kendilerini savcı olarak tanıtan bir kişi, bir bankadaki hesabının terör örgütüne para aktarılmak için kullanıldığını, teröristleri yakalamak için verdikleri hesap numarasına para yatırması gerektiğini söyledi.
     Yaşlı adamı ikna eden dolandırıcılar, Dilsizden 19 bin lirayı Adanada oturan Faysal B. (29) adına açılan hesap numarasına yatırmasını istedi. Parayı yatıran Dilsiz, kendisini arayan kişilere tekrar ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak polise müracaat etti.
     Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile temasa geçmesinin ardından ekipler, parayı çekmek için bankaya gelen Faysal B. ve Rüşat Kyı (23) yakaladı.
     Emniyete götürülen zanlılardan Rüşat Knın ifadesinde, Arkadaşım Ali G. kendisine para geleceğini, ancak hesabında sorun olduğu için bankanın paraya el koyabileceğini söyledi. Ben de kendisine temiz bir hesap bulacağımı söyledim ve Faysal Bye teklifte bulundum dediği öğrenildi.
     Zanlıların yakalanmamak için çeşitli bahaneler söyleyerek yakın arkadaşlarının hesaplarını kullandıklarını belirleyen ekipler, Rüşat Knın ifadesi doğrultusunda yaptıkları çalışmalarda, Ali Gyi ve suç ortağı olduğu belirlenen Yalçın Kyı (28) gözaltına aldı.
     Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan Faysal B. ile Rüşat K. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Ali G. ve Yalçın K. ise adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Adanada dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER