Adanada esnaf eylemi

Adanada esnaf eylemi -Adnan Menderes Bulvarında faaliyet gösteren bir grup esnaf, iş yerlerinin boşaltılmak istenmesini protesto etti


ADANA (A.A) - Adanada, Adnan Menderes Bulvarında faaliyet gösteren bir grup esnaf, iş yerlerinin boşaltılmak istenmesini protesto etti.
     Adnan Menderes Bulvarı lunapark eğlence tesisleri önünde toplanan Adana Adnan Menderes Bulvarı Seyhan Gölü Çevresi Esnafları Dayanışma Geliştirme Turizm ve Kültür Derneği üyesi bir grup esnaf, ellerinde pankartlarla, sloganlar attı.
     Dernek Başkanı Öztürk Kolcuoğlu, grup adına yaptığı konuşmada, 20 yıldan uzun süredir burada faaliyet gösterdiklerini söyledi.
     Buraları Milli Emlak Müdürlüğünden sözleşmeli olarak aldıklarını ve borçlanarak büyük yatırımlar yaptıklarını bildiren Kolcuoğlu, şunları kaydetti:
     Ancak 2009 yılında Milli Emlak Müdürlüğü sözleşmelerimizi tek taraflı fesh etti ve bu yerleri boşaltmamız istendi. Yılların emeğini, alın terini, çocuklarımızın rızkını elimizden almaya kalkıyorlar. Buraların kıyı çizgisi kanununa aykırılıktan boşaltılması isteniyor. Bir çok esnaf tarafından açılan davalarda buraların kıyı çizgisi kanununa aykırı olmadığı tespit edildi. Davaların bazıları da devam etmektedir. Fakat bu kanunla başaramadıklarını anlayınca bu defa eski ruhsatların iptaline ve yeniden verilmemesine, iş yerlerimizin de yıkılması için de belediyelere baskı yapılmaktadır. Biz bu iş yerlerinde 30 bin kişiye iş veriyoruz.
     Kolcuoğlu, ekmeklerinin ellerinden alınmasına karşı olacaklarını belirterek, kentin her köşesinde imza kampanyası başlatacaklarını da sözlerine ekledi.
     Grup, daha sonra sloganlar atarak dağıldı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Adanada esnaf eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER