Adanada hazine arazisine kurulu çiftliğin yıkılması

Adanada hazine arazisine kurulu çiftliğin yıkılması -Geçen hafta yıkımına başlanan çiftlikteki büyükbaş hayvanlarda tüberküloza rastlanması üzerine karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi


ADANA (A.A) - İmar kanununa aykırı davranılması gerekçesiyle Adana İl Özel İdaresi kararıyla geçen hafta yıkımına başlanan, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlünün ailesine ait, hazine arazi üzerine kurulu çiftlikteki hayvanlarda tüberküloza rastlandığı, bunun üzerine karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi.
     Kaymakam Gürbüz Karakuş, makamında düzenlediği basın toplantısında, söz konusu çiftlikte yaklaşık 380 ineğin bulunduğunu anımsattı.
     Çiftlikteki hayvanlarda yapılan incelemelerde 186 inekte tüberküloz hastalığına rastlandığını, 16 ineğin ise veterinerler tarafından şüpheli görüldüğünü ifade eden Karakuş şunları kaydetti:
     Raporlar, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında ele alındı. Karantina uygulaması başlatıldı. Çiftlikte hayvan kesimi yapılamayacak, sütler de satılamayacak. Hayvan ve hayvan ürünlerinin giriş çıkışı kesinlikle yasaktır. Sağlıklı hayvanların da hastalıklılardan ayrı tutulması sağlanacak.
     Karakuş, söz konusu hastalığın uzun sürede oluştuğunu belirterek, çiftlikte önceden yapılan denetimlerde kusuru olan tüm yetkililer hakkında geniş çaplı soruşturma başlatılacağını da sözlerine ekledi.
     Öte yandan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, çiftlikte hastalıklı bir ineğin kesildikten sonra satılmak amacıyla traktörle Ceyhan Mezbahasına götürülürken yakaladığı öğrenildi. Hayvanı nakletmeye çalışan çiftlik çalışanları hakkında yasal işlem yapılırken, kesilen ineğin etinin ise imha edildiği kaydedildi.
     Hazine arazisi üzerinde 96 dekar alana kurulu ve yaklaşık 380 ineğin bulunduğu çiftlikte öncelikle ikişer katlı 2 ev, idari bina ile sundurma ve araç park alanı iş makineleriyle yıkılmıştı. İçerideki ineklerin başka yere nakledilmesinin ardından ahır bölümünün de yıkılması kararlaştırılmıştı.
    
     Muhabir: İrfan Kurt / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanada hazine arazisine kurulu çiftliğin yıkılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER