Adanada kentsel dönüşüm çalışmaları

Adanada kentsel dönüşüm çalışmaları -Seyhan ilçesinde 32 hektarlık alanda 2 bin 610 konutun inşa edileceği Seyhan Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi yarın temel atma töreniyle başlayacak


ADANA (A.A) - Adananın Seyhan ilçesinde 32 hektarlık alanda hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi yarın yapılacak temel atma töreniyle hayata geçirilecek.
     Seyhan Belediyesinin başlattığı Seyhan Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Barış ve İsmetpaşa Mahallelerinde depreme dayanıksız, çarpık ve plansız yapılar yıkılarak, yerlerine modern bina ve tesisler inşa edilecek. 32 hektarlık alanda Kıyıboyu Caddesine cepheli alanda toplam 2 bin 610 konut yapılacak.
     Yeni yerleşim alanında konutların yanı sıra alış veriş merkezi, kafe, restoran, çarşı, cami, market ve sosyal tesisler de yer alacak.
     Üç etap olarak planlanan projenin ilk etabında bin 398 dairelik 30 blokun temeli atılacak. Proje alanında 2+1, 3+1 ve 4+1 türünde, büyüklükleri 119 metrekare ile 188 metrekare arasında değişen daireler inşa edilecek.
     TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirilecek projede Yeşilin kalbinde, huzurun ortasında sloganıyla, konut sahiplerinin her türlü ihtiyacı düşünülerek tasarlanan sosyal tesislerde yaşayanların aileleriyle birlikte keyifle vakit geçirebilecekleri ortam hedefleniyor.
     Bölgedeki boş arazilerde ilk etabı başlayacak proje için öncelikle 38 ev yıkılarak, hak sahipleri geçici olarak başka yerlere taşındı. Hak sahiplerinin kira bedelleri de Seyhan Belediyesi tarafından ödendi.
     Projenin başlaması için yarın düzenlenecek temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelikin de katılması bekleniyor.
    
     -Şehircilik tarihine geçecek proje
    
     Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Kıyı Kent Evleri Kentsel Dönüşüm Projesinin Adana tarihinde ilk ve bölgenin şehircilik tarihine geçecek önemli bir proje olduğunu belirtti.
     Proje kapsamında yapılacak ilk etap konutları 1 yıl içinde hak sahiplerine teslim etmeyi hedeflediklerini ifade eden Öztürk, Adananın deprem kuşağında bulunduğunu hatırlatarak, İnsanların yaşam alanlarını planlarken bu önemli gerçeği asla göz ardı etmememiz gerekir dedi.
     İlçede 106 bin 498 bina bulunduğunu, bunların çoğunluğunun mevzuata aykırı olduğunu ve deprem yönetmeliğinden önce yapıldığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:
     Seyhanda güvenli bir şekilde oturabileceğimiz bina oranı yüzde 15-20 civarındadır. Bu vahim durum karşısında Türkiyenin ve Adananın en önemli gündem maddesi kentsel dönüşümdür. Barış ve İsmetpaşa Mahallelerinde TOKİ işbirliğinde çalışmaları başlattık. Bu projeyle Adanada tarihinde yapılmamış bir çalışmaya imza attık. Türkiyenin bu büyüklükte ilk kentsel dönüşümünü başlatarak, yaklaşık 1 yıl sonra ilk etap binaları teslim etmeyi hedefliyoruz. Kentsel dönüşüm yapılacak alanlardaki vatandaşlarımızla anlaşma yoluna gidiyoruz. Yüzde 85i ile el sıkışarak anlaştık, sözleşme imzaladık. Bu vatandaşlarımızın kirasını, binaları tamamlanıncaya kadar biz ödüyoruz. Çarpık ve düzensiz yapılaşma birbirini tetikleyen onlarca olumsuzluğun tek gerekçesi haline geliyor. Eğitim ve asayiş meselesi başta olmak üzere bölgede yaşayan insanlarımızın sosyal aktivitelere katılmaları ve kültürel gelişimin önündeki engel olan bu düzensiz yapılaşmanın önüne kentsel dönüşüm çalışmalarıyla geçebiliriz.
    
     Muhabir: Tevfik Işık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanada kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER