Adanada sıcak hava bunaltıyor

Adanada sıcak hava bunaltıyor -Hissedilen sıcaklığın yüksek nem oranı nedeniyle 42-43 dereceye ulaştığı kentte, vatandaşlar park ve bahçelerde serinlemeye çalışırken, çocuklar da tehlikeli olmasına rağmen sulama kanallarında yüzüyo


ADANA (A.A) - Hissedilen sıcaklığın, yüksek nem oranı nedeniyle 42-43 dereceye ulaştığı Adanada, sıcak hava vatandaşları bunaltıyor.
     Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent merkezinde hava sıcaklığı 38 derece, nem oranı ise yüzde 45 olarak ölçüldü.
     Hissedilen sıcaklık yüksek nem oranı nedeniyle 42-43 dereceye kadar ulaşırken, sıcak hava vatandaşları bunaltıyor.
     Sıcaklıkların günlük hayatı olumsuz etkilediği kentte, özellikle öğle saatlerinde sokaklarda çok az sayıda vatandaşın olduğu gözleniyor.
     Bazı vatandaşlar park ve bahçelerdeki gölgelik alanlarda serinlemeye çalışırken, sıcaktan bunalan çocuklar ve gençler, tüm uyarılara rağmen DSİye ait sulama kanallarında yüzüyor.
     Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının bugün 43 dereceye kadar ulaşmasının beklendiğini, hava sıcaklıklarının pazartesi gününden itibaren 40 derecenin altına düşeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.
     Bu arada Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yüksek sıcaklıklar nedeniyle vatandaşların bol bol su içmeleri gerektiğini belirterek, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları bulunanların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00/16.00 saatleri arasında mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık-Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanada sıcak hava bunaltıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER