Adanada trafik denetimleri

Adanada trafik denetimleri -Geçen ay yapılan denetimlerde 101 bin 123 araç kontrol edildi


ADANA (A.A) - Adanada geçen ay yapılan trafik denetimlerinde 101 bin 123 aracın kontrol edildiği bildirildi.
     Valilikten yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından il genelindeki yaklaşık 1 milyon araçtan 101 bin 123ünün kontrol edildiği, bu miktarın toplam araç sayısının yaklaşık yüzde 10una tekabül ettiği belirtildi.
     Ekiplerin yaptığı denetimlerde, Şubat ayında çeşitli suçlardan 827 sürücünün mahkemeye sevk edildiği, bin 329 aracın ise trafikten men edilerek 347 sürücünün de ehliyetine el konulduğu vurgulandı.
     Ayrıca 462 maddi hasarlı, 326 yaralamalı ve 4 ölümlü olmak üzere toplam 792 trafik kazasının meydana geldiği bildirilen açıklama, şunlar kaydedildi:
     Bu kazalarda toplam 509 vatandaşımız yaralanmış, 4 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmalarına, özellikle hız limitlerine uymalarına büyük ihtiyaç vardır.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adanada trafik denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER