Adanada uyuşturucuyla mücadele

Adanada uyuşturucuyla mücadele


ADANA (A.A) - Adanada polis ve jandarma ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi.
     Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, kentin huzur ve güvenliğinin artırılması, her türlü suç ve suçluların azaltılması, gençliğin zararlı maddelere karşı korunması, birlik beraberliğin güçlendirilmesi ve halkı zehirlemek isteyenlerin tespit edilerek adalete teslim edilmesi için güvenlik kuvvetlerinin, vatandaşların desteğiyle aralıksız çalıştığı belirtildi.
     Bu kapsamda, Adanada polis ve jandarmanın sorumluluk bölgesinde 2011 yılı Ocak-Eylül döneminde il genelinde uyuşturucu kaçakçılıklarına yönelik bin 303 operasyon yapıldığının ifade edildiği açıklamada, operasyonlarda toplam 2 bin 121 şüphelinin yakalandığı, zanlılardan bin 541inin tutuklandığı kaydedildi.
     Operasyonlarda, 2 ton 113 kilo 293 gram esrar, 4 kilo 269 gram eroin maddesiyle, 8 bin 820 adet uyuşturucu hap ve 24 gram kokain ele geçirildiği bildirildi.
     2012 yılının aynı döneminde ise yapılan bin 534 operasyonda toplam 2 bin 253 kişi yakalandığı, şüphelilerden 700ünün tutuklandığı, operasyonlarda 6 ton 199 kilo 274 gram esrar, 243 kilo 658 gram eroin maddesiyle, 19 bin 289 adet uyuşturucu hap ve 13 gram kokain ele geçirildiği kaydedildi.
     Yakalanan uyuşturucu maddeler sayesinde milyonlarca vatandaşın zehirlenmesinin engellendiğinin ifade edilen açıklamada, İlimiz genelinde yapılan yakalamalarda vatandaşlarımızın duyarlı davranışları neticesinde 155 ve 156 hatlarına yapmış oldukları ihbarlarla birçok uyuşturucu madde ele geçirilmiş, bununla birlikte şüpheli şahıslar yakalanmıştır. Çalışmalarımız da yardımlarını esirgemeyen değerli vatandaşlarımıza duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederiz denildi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Adanada uyuşturucuyla mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER