Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl

Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar, Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan ve CHP Adana İl Başkanı Sümer mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Çelik, mesajında, Yiğit ve kalender memleketim Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılını kutlarken, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum ifadelerini kullanarak, şehitlerin torunları olarak Adanayı her geçen gün daha aydınlık bir geleceğe ulaştırma gayreti içinde olacaklarını belirtti.
     Ünüvar ise 5 Ocakın Adana ve Adanalılar için sıradan bir tarih olmadığını kaydederek, 5 Ocak, Adana üzerindeki kötü niyetli emellerin sona erdiği bir gündür. 5 Ocak vesilesiyle Adanamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü kutlar, bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunar, yeryüzünde yaşayan bütün Adanalılara selam ve saygılarımı arz ederim ifadesini kullandı.
     Çelikcan da Mustafa Kemal Atatürkün Adanaya geldiğinde Kurtuluş Savaşının tohumlarının Adanada atıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
     İşgal güçleri tarafından hunharca öldürülen, toplu katliamlara kurban giden binlerce Adanalı ve onlar gibi Kurtuluş Savaşında şehit düşen yüz binlerce şehidimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.
     Sümer ise CHP Adana İl Örgütü olarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile işgalci güçler tarafından hunharca öldürülen, toplu katliamlara kurban giden binlerce Adanalı ve onlar gibi Kurtuluş Savaşında şehit düşen yüz binlerce şehidi saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER