Adana Demirsporun balosuna ilişkin iddialar

Adana Demirsporun balosuna ilişkin iddialar -ADSİAD Başkanı Sönmez, 2011de düzenledikleri konserle ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi


ADANA (A.A) - Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, 2011de düzenledikleri konserle ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor kulübünün 72. kuruluş yıl dönümü balosuyla ilgili bazı internet siteleri ve gazetelerde yayınlanan haberde ADSİADın 20 Aralık 2011de düzenlediği 20. kuruluş yıl dönümü ve üye katılım gecesinde Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrasının verdiği konserin Adana Valisi Hüseyin Avni Coşun salona gireceği gerekçesiyle susturulduğuna yönelik bir ibare kullanıldığını anımsattı.
     Aynı haberde orkestra şefi ve sanatçıların sahnede bekletildiği ve Vali Coşun masadaki yerini almasından sonra konserin devam ettiğinin iddia edildiğini belirten Sönmez, şunları kaydetti:
     ADSİADın Adanayı birleştirmeye yönelik girişimlerinin dönüm noktası olarak sayılan bu önemli gecede Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrasının 50 kişilik dev ekibi birbirinden değerli eserleriyle geceye renk katmıştır. Orkestra, bu geceye özel olarak Aman Adanalı türküsünü senfoniye uyarlamış ve bu güzel türküyü gecemizde seslendirerek büyük alkış almıştır. Zira sanatçılar sahnedeyken sayın valimiz otele henüz teşrif etmemiştir. Senfoniye uyarlanan Aman Adanalı türküsünü bir kez de sayın valimiz için seslendirilmesi ricamızın orkestra şefine iletilmesinin ardından, sanatçılarımızın türküyü bir kez daha seslendirmek üzere sahnede kısa süre beklediği doğrudur. Ancak sayın valimizin yoğun programı nedeniyle geç kalacağı bilgisi tarafımıza ulaşmış, bu bilgi üzerine orkestra, konseri bitirip sahneden ayrılmıştır. Sayın valimiz, orkestranın sahneden ayrılmasından dakikalar sonra otele teşrif etmiş ve salona girerek 20. yıl gecemizin programına dahil olmuştur. Yaşanan hadise Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coşun iradesi ve bilgisi dışında gelişmiştir. Olay, tamamen ADSİADın bu özel gece için hazırlanan Aman Adanalı türküsünü valimize dinletebilme isteğinden kaynaklanmıştır.
     Vali Coşun sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yaparak kent dinamiklerini harekete geçirme çabalarının tüm kesimlerce takdir gördüğünü dile getiren Sönmez, Sayın valimizin Adana kaynaklarının doğru ve zamanında kullanımına yönelik söylemleri de örnek teşkil etmektedir. Adana için bir şans olarak gördüğümüz sayın valimizin kente koyduğu katkılar, spor, sanat ve iş dünyasına verdiği değer yadsınmaz bir gerçektir ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana Demirsporun balosuna ilişkin iddialar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER