Adana polisinden film gibi tatbikat

Adana polisinden film gibi tatbikat -Senaryo gereği Merkez Bankası Adana Şubesini soyan ve 1 kişiyi rehin alan silahlı 3 zanlı, polis helikopterinin de kullanıldığı operasyon sonucu yakalandı


ADANA (A.A) - Adanada tatbikat düzenleyen polis ekipleri, senaryo gereği Merkez Bankası Adana Şubesini soyan ve 1 kişiyi rehin alan silahlı 3 zanlıyı operasyonla yakaladı.
     İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerince silahlı soygun ve rehin alma olaylarına anında müdahale edebilmek için düzenlenen tatbikat, polis haber merkezinin Bu bir tatbikattır, ekipler planlanan bölgelerde görev alsın anonsuyla başladı.
     Anonsun ardından Asayiş, Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube müdürlüklerine bağlı 110 ayrı ekip, belirlenen noktalarda önlemlerini aldı.
     Bir süre sonra haber merkezinden Abidin Paşa Caddesinde bulunan Merkez Bankasına gelen uzun namlulu silahlı 3 kişi, bankadaki parayı alıp, bir kadın çalışanı da rehine olarak araca bindirdikten sonra uzaklaştı. Ayrıca silahlı soyguncuların banka girişine de şüpheli iki paket bıraktığı bildiriliyor anonsu yapıldı.
     Zanlıların 01 LN 383 plakalı beyaz renkli araçla kaçtıklarının bildirilmesinin ardından, ekipler otomobili bir polis helikopteri ile takip etmeye başladı.
     Şehir merkezinden uzaklaşan soyguncuların kullandığı araç, merkez Yüreğir ilçesi Mithat Özsan Bulvarında çivili kapan kullanılarak durduruldu. Takipteki ekipler de uzun namlulu silahlarla aracın etrafını çevirdi. Ekipler yaptıkları müdahaleyle zanlıları etkisiz hale getirirken, rehineyi de kurtardı.
     Tatbikatta Merkez Bankası Adana Şubesi önüne bırakılan iki şüpheli paket de bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi.
     Bu arada, tatbikata itfaiye ve sağlık ekipleri de destek verdi.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız/Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adana polisinden film gibi tatbikat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER