Adapazarı Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı

Adapazarı Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Kabacan: Kış böyle giderse zam oranı yüzde 10-15 geçmez -Aşırı soğukta meyve sebze fiyatlarına yüzde 35-40 oranında zam gelebilir


SAKARYA (A.A) - Adapazarı Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, aşırı soğukların gelmesi durumunda meyve ve sebze fiyatlarının yüzde 35-40 oranında zamlanabileceği uyarısında bulundu.
     Meyve ve sebze fiyatlarıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kabacan, şuan meyve ve sebzede ciddi bir zam görünmediğini, ileri ki süreçte ise nakliye firmalarındaki artış ve oluşacak soğukların fiyatları etkileyeceğini söyledi.
     Kış mevsiminde meyve ve sebzenin Akdeniz bölgesinden geldiği için nakliye giderlerinin, pazar fiyatlarını etkilediğine dikkati çeken Kabacan, Nakliye firmaları zam yaparsa, bu zam pazara da yansır. Bundan sonra gelecek aşırı soğuklar seraları ve daldaki narenciyenin zarar görmesine neden olacak, bu nedenle de sebze ve meyveye zam gelebilir diye konuştu.
     Soğuk havalarda ambalajlamadaki yetersizliklerin nakliye sırasında ürünün donmasına neden olduğuna işaret eden Kabacan, bu durumunda fiyatları etkileyecek diğer unsur olarak karşılarına çıktığını kaydetti.
     Kış böyle giderse zam oranı yüzde 10-15 geçmez. Aşırı soğukta ise yüzde 35-40a kadar zam gelebilir diyen Kabacan, zam oranlarının belirlenmesinde, arz-tabep dengesininde etkili olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Adapazarı Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER