ADASOdan elektrik ve doğalgaz zammına tepki

ADASOdan elektrik ve doğalgaz zammına tepki


ADANA (A.A) - Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, elektrik ve doğalgaza 6 ay aradan sonra yapılan zammın, üretim maliyetlerini doğrudan etkileyerek, sanayicinin rekabet gücünü düşüreceğini bildirdi.
     Sürenkök, yazılı açıklamasında, 1 Ekimden geçerli olmak üzere elektriğe yüzde 10.1 ve doğalgaza ise yüzde 9.8 oranında yapılan zamma tepki gösterdi.
     En son Nisan 2012de elektriğe yüzde 8.7, doğalgaza ise yüzde 18.7 oranında zam yapıldığını anımsatan Sürenkök, sanayinin en önemli girdilerini elektrik ve doğalgazın oluşturduğunu bildirdi.
     Sürenkök, elektrik zammının sanayide yüzde 4 olarak gerçekleştiğini, enerji zamlarının maliyetlerini doğrudan artırarak üretimi olumsuz yönde etkileyeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ekononomik kriz nedeniyle dünya, siyasi kriz nedeniyle Orta Doğu pazarlarında ciddi daralma süreci yaşanıyor. Rekabet zorlaştı. Türk sanayicisi 6 ayda bir artan enerji fiyatları sonucu yükselen maliyetlerle uğraşmak zorunda kalıyor. Sanayici dış pazarlarda en çok enerji maliyetleri nedeniyle zorlanıyor. Sanayi üretimde ve ihracatta üzerine düşen görevi yerine getirebilmesi için özellikle enerji ve işçilik maliyetlerinde rekabet ettiği ülkeler düzeyine kavuşturulması gerekir.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber ADASOdan elektrik ve doğalgaz zammına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER