Adilcevazda eğitim

Adilcevazda eğitim -Kaymakam Dilsiz: -12 yıllık zorunlu eğitim sistemi, eğitim dışında kalan çocukların okula kazandırılması açısından büyük önem taşıyor


BİTLİS (A.A) - Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz, 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin, eğitim dışında kalan çocukların okula kazandırılması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
     Dilsiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorunlu eğitimin, çocukların okula kazandırılması noktasında kendilerine büyük bir imkan sunduğunu ifade etti.
     Dilsiz, şöyle konuştu:
     Zorunlu eğitim sistemine geçildi. Öğretmen noktasında ciddi bir sıkıntımız yok. Ancak biraz derslik ihtiyacımız ortaya çıktı. Bu nedenle ikili eğitim sistemine geçtik. Sabahçı ve öğleci olarak sıkıntıyı çözdük. Geçen yıl yaşanan Van depreminden dolayı, Atatürk İlköğretim Okulumuz hasar görmüştü. Bu okulumuzdaki öğrencileri, ilçemizdeki İbrahim Karaoğlan İlköğretim Okuluna göndererek, eğitim öğretimlerine devam ettiriyoruz. Fakat ikili eğitime geçmekle sıkıntıları büyük ölçüde çözdük.
     İlçede eğitim yatırımlarının da devam ettiğini belirten Dilsiz, 3 okulda güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
     Ayrıca kız çocuklarının okullaşması konusunda ilçede yurt sıkıntısının giderildiğini bildiren Dilsiz, yapımı devam eden 500 kişilik spor salonun da eğitim ve öğretime büyük katkı sunacağını dile getirdi.
     Dilsiz, Çok amaçlı toplum merkezimiz bitme aşamasında. Öğrencilerimiz, burada sportif ve sosyal faaliyetlerini yapacak. Merkez önümüzdeki haftalarda 24 derslikli TOKİ İlköğretim Okulumuz teslim edilecek. Bunun için planlamamazı yaptık. Okul ve yurt sorunumuz kalmadı dedi.
     Çocukların eğitim ve öğretimde başarılı olması için motive edici projelerin devam ettiğini belirten Dilsiz, geçen yıllarda yaptıkları çalışmaların meyvesini aldıklarını ve bu kapsamda üniversite ve SBSde çok sayıda öğrencinin başarı sağladığını kaydetti.
     Ellerindeki kaynağın çoğunu eğitime harcadıklarını kaydeden Dilsiz, Yoksul ailelerin ve yetim çocukların ihtiyaçlarını temin ettik. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Adilcevazda eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER