Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -BEDEB Projesi tanıtım toplantısı yapıldı


ADIYAMAN (A.A) - Besnide Eğitim Destekle Büyür (BEDEB) Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Müdürlük toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, BEDEB projesinin, ilçe merkez, belde ve köylerindeki tüm okul öncesi eğitim ortamlarını eksiksiz hale getirecek yaklaşık 482 bin lira bütçeli "devasa" bir proje olduğunu söyledi.
     Projeyle 80 okul öncesi dersliğin tüm materyal ve fiziki alt donanım eksiklerinin giderileceğini ifade eden Turaç, şunları bildirdi:
     "Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitimde yüzde 100 okullaşma hedefi doğrultusunda ilimizde ilk sırada bulunan okul öncesi okullaşma oranının daha da arttırılması hedeflenmektedir. Ekibimiz tarafından durum tespiti yapılan anasınıflarımız hak ettiği konuma ulaştırılacaktır. Toplantıda sonunda dağıtılacak formun eksiksiz olarak doldurulması ve fotoğraflarıyla Ar-Ge birimimize ulaştırılması gerekmektedir."
     Toplantıya merkez, belde ve köylerde görev yapan okulöncesi öğretmenleri katıldı.
    
     -Çözüm süreci
    
     Eğitim Bir-Sen Gölbaşı Temsilcisi Rıfat Elçi, çözüm sürecine ilişkin Türkiyenin bir "mozaik" değil, "ebru" olduğunu söyledi
     Elçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede 30 yıldır büyük bir sorunun olduğunu, bu sorunun vurmayla, kırmayla çözülmediğinin net bir şekilde görüldüğünü kaydetti.
     Çözüm Sürecinin sorunların çözüleceğini belirten Elçi, "Çözüm sürecini de ortaya koyarken mutlaka şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacak, varislerinin başını öne eğdirmeyecek, gazilerimizin de vicdanlarını yaralamayacak bir çözümün olması gerekiyor. Vicdanı olan herkesin de bu süreci desteklemesi gerekiyor"dedi.
     Elçi, şunları kaydetti:
     "Bu işten bir şey çıkmaz demek, çözüm sürecinde atılan olumlu adımları yok saymak demektir. Sürece karşı olmakla, temkinli iyimser olmak arasındaki farkı görmek gerekiyor. Süreci dışarıdan izleyen ve değerlendirenler için temkinli ve iyimser olmaya devam etmek en doğru olanı.
     Öncelikle bu sürece insan olarak bakmamız gerekiyor. Bu süreç yaşandığı için de ne Kürtler Kürtlüklerinden ne de Türkler Türklüklerinden olacak. Biz mozaik değil, ebruyuz. İç içe geçmiş etle tırnak gibiyiz. Aslında bu sürece çözüm süreci yerine normalleşme süreci demek daha doğru olur. Bu sefer bunu başarmak ve var olan kardeşliğimizi pekiştirmek zorundayız."
    
     Muhabir: Emre Evren - Emin Tezerdi / Hakan Furkan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER