Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Adıyaman Belediye Başkanı Büyükaslan, emlakçılarla bir araya geldi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, emlakçılarla bir araya geldi.
     Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda yapılan toplantıda Başkan Büyükaslan, emlakçıların imar konularındaki sorunlarını dinledi.
     Toplantıda konuşma yapan Büyükaslan, Adıyamanda son yıllarda inşaat sektöründe sorunlar olduğunu belirterek, Bugün bu sıkıntıları nasıl aşarız. Bu konudaki talepleriniz nedir, sıkıntılarınız nedir dinlemek istiyorum. Bizler gelip geçiciyiz. Burada asıl olan memlekete kalıcı eser bırakmak, kalıcı hizmetler etmektir. Bu konuda elimizden ne geliyorsa birlikte yapalım diye konuştu.
     Toplantı, Başkan Büyükaslanın kendisine yöneltilen soruları cevaplaması ile sona erdi.
    
     -Adıyamanda Yaz Kuran Kursları devam ediyor-
    
     Eski Saray Cami Müezzini Mehmet Yaşar, Kuran-ı Kerim kurslarının sorunsuz, güzel bir şekilde devam ettiğini söyledi.
     Devam eden kurslar hakkında bilgi veren Yaşar, kurslara devam eden öğrenci sayısında biraz düşüş yaşandığını belirterek, Öğrencilerimizin bir kısmı şehir dışına tatile bir kısmı da aileleriyle birlikte çalışmaya gitti. İnşallah önümüzdeki günlerde geri dönüşlerle birlikte öğrenci sayımız inşallah tekrar artacak. Kurslarımız sorunsuz, güzel bir şekilde devam ediyor dedi.
     Kursa gelen öğrencilere günde üç ders verildiğini ifade eden Yaşar, Diyanet İşleri Başkanlığının bize gösterdiği programda ilk iki derste Kuran-ı Kerim eğitimi, son derste de dini bilgiler eğitimi veriyoruz diye konuştu.
     Son olarak ailelere uyarılarda bulunan Yaşar, ailelerden çocuklarının bilgisayar ve internet başında fazla vakit geçirmelerine izin vermemelerini istedi.
    
     -Eczacılar e-reçeteden memnun
    
     Adıyamanda eczacılar e-reçeteden memnun olduklarını bildirdiler.
     Eczacı Nuri Özpolat, yaptığı açıklamada, elektronik ortama geçtikten sonra sistemin getirdiği kolaylıklardan dolayı çok rahatladıklarını belirtti.
     Özpolat, şunları kaydetti:
     Hasta doktor ile muayenesinden sonra bizlere getirmiş olduğu takip numarası ile bizlerdeki iş hızını önemli oranda arttırıyor. Lüzumsuz evrak ve raporlarda kullanılan kağıt israfını önlüyor. Sistemin oturmasında ilerleyen dönemlerde SGKya göndereceğimiz evraklarda da büyük kolaylık sağlayacaktır. Bu da bizim iş yükümüzü önemli oranda azaltacaktır. Bu kazanım meslek ve toplum adına çok önemlidir. Tabiki bu geçiş süreleri her zaman sıkıntılıdır.. Sistem yavaş şuan için bunun da kısa sürede giderilmesini bekliyoruz.
     Eczacı Ziya Yücel Kılınç ise şunları anlattı:
     E-reçete uygulaması Adıyamandaki sağlık kuruluşlarında başladı. Hastalar daha önce olduğu gibi kimlikleri ile doktorlarının yanına gidip e-reçete işlemini yapıyorlar. Bize getirdikleri takip numarası ile ilaçlarını veriyoruz. Ama bazı sıkıntılar var. Şuan eczaneler ve doktorlar tam olarak hazırlıklı değil. Tam net bir açıklamada gelmiş değil. E-reçete yeni başladığı için bazı sıkıntılar olabilir. Ama ileride çok rahatlayacağımızı söyleyebilirim.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan/Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER