Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -AB Uyum toplantısı yapıldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, Avrupa Birliği (AB) uyum toplantısı yapıldı.
     Türkiyenin Avrupa Birliğine katılım sürecinde Valiliklerin etkinliğinin arttırılması amacı ile Adıyamanda, Avrupa Birliği Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu 2012 yılı üçüncü toplantısı Vali Yardımcısı Yakup Güney, başkanlığında Valilik seminer salonunda gerçekleştirildi.
     Toplantıya ilçe Kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
     Toplantıda, özürlülerin toplumsal entegrasyonunun geliştirilmesi, hibe programı, demokratik vatandaşlık insan hakları hibe programı, Türkiyede mesleki ve teknik eğitimin kalitenin artırılması hibe programı ile kadına yönelik şiddetle mücadele de yerel ve ulusal STKların kapasitesinin güçlendirilmesi hibe programları anlatıldı.
     Vali Yardımcısı Yakup Güney, üç ayda bir yapılan toplantının bu yılki üçüncü toplantısında, AB Hibe Programlarından yararlanılması amacıyla kurum ve kuruluşların etkinliğinin takip edileceğini ve ABye üyelik süreci ile ilgili olarak AB İletişim Stratejisi çerçevesinde sağlıklı bir kamuoyu oluşumuna katkı sağlayacağını söyledi.
     Toplantıda ayrıca açık hibeler hakkında AB Proje Uzmanları tarafından katılımcılar bilgilendirildi.
    
     -Berat Kandili coşkuyla kutlandı
    
     Gölbaşında, Berat Kandili coşkuyla kutlandı.
     Merkez Ulu Camine gelen vatandaşlar, burada Cami İmamı Ahmet Tepenin, günün önem ve anlamına ilişkin olarak yaptığı konuşmayı dinledi.
     Daha sonra, Ahmet Tepe başkanlığındaki Örenli Cami İmam-Hatibi Şeyhmus Turgut, Mescid-i Aksa Cami İmam-Hatibi Mustafa Bağcı, Merkez Ulu Cami Müezzin Kayyımı Hafız İsa Taşkın, Merkez Yeni Cami Müezzin Kayyımı Selahattin Doğandan oluşan Mevlid ekibi tarafından akşam namazına müteakip Merkez Ulu Camide Mevlid-i Şerif programı icra edildi.
     Mevlithanların okumuş oldukları Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler Merkez Ulu Camini dolduran vatandaşlar tarafından ilgi ile dinlendi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan/Emin Tezerdi
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER