Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Pedagojik formasyon sertifika programına başvurular başladı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ADYÜSEM) tarafından verilen pedagojik formasyon sertifika programına başvuruların başladığı bildirildi.
     Adıyaman Üniversitesinden yapılan açıklamada, 200 kişilik kontenjanı bulunan sertifika programının büyük ilgi gördüğü belirtildi.
     Başvurular için ön kayıtların başladığı ve 27 Eylül Perşembe gününe kadar da devam edeceği ifade edilen açıklamada, başvurularda lisans not ortalamasının baz alınacağı dile getirildi.
     200 kişilik kontenjanın yüzde 50sinin Adıyaman Üniversitesi öğrencileri, yüzde 50sinin de diğer üniversite mezunlarına ayrıldığı kaydedildi.
    
     -AKSEB Buluşmalarında eğitim ele alındı
    
     Adıyaman Kültür Sanat Edebiyat Bilim Derneğinin (AKSEB) başlattığı AKSEB Buluşmaları devam ediyor.
     Geleneksel hale getirilen AKSEB Buluşmalarının bu ay ki konuğu Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş oldu.
     Dernek Başkanı Sinan Temel, yaptığı açıklamada, etkinliğin amacını anlatarak, bu çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
     Arıbaş, eğitim sisteminin masaya yatırıldığı programda eğitimin tarihsel seyrini karşılaştırmalı örneklerle anlatarak, bugüne kadar yapılan yanlış uygulamalar hakkında bilgi verdi.
     Arıbaş, bu yıl uygulanmaya başlanan 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili bilgi verdi, program sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER