Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Organ Bağışı konulu toplantı yapıldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda Organ Bağışı konulu toplantı yapıldı.
     İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, toplantıda yaptığı konuşmada, Adıyamanda organ ve doku bağışında bulunanların sayısının 840a ulaştığını belirtti. Organ bağışının önemine değinen Taş, şunları kaydetti:
     Bu konuda vatandaşlarımızın daha da duyarlı olmaları yönünde bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Ayrıca, Her bağış yeni bir hayattır sloganıyla organ bağışı kampanyası düzenledik. İnşallah bu tür etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecek ve halkımızın bu konuya ilgisini çekmeye çalışacağız.
    
     -Engellilere servis aracı
    
     Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sporda Engelleri Kaldırıyoruz projesi kapsamında Adıyamanlı engelli sporculara tahsis edilen servis aracı hizmete başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen engelliler için özel olarak tasarlanan servis aracı görme, işitme ve ortopedik engelli sporcuları dernek binalarından alarak Atatürk Stadyumuna getirdi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 8 ile servis aracının gönderildiğini belirterek, Adıyamana tahsis edilen aracın engelli sporcuların ulaşımında büyük kolaylık sağlayacağını söyledi. Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu ise herkesin bir engelli adayı olduğunu kaydederek, servis aracının engellilere büyük kolaylıklar sağlayacağını kaydetti.
    
     -Gölbaşı Belediyesinden çevre düzenlemesi
    
     Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, okulların bahçe ve çevre düzenlemesine destek verdiklerini bildirdi.
     Belediye Başkanı Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, cadde, bulvar ve kavşaklarda çalışmaların devam ettiğini, bunun yanında okul ve bahçe düzenleme çalışmasına destek sağlayarak, öğrenciler rahat bir ortamda eğitimlerine devam etmelerine yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.
    
     -Gölbaşı Mal Müdürlüğüne atama
    
     Gölbaşı Mal Müdürlüğüne atanan Safiye Asuman görevine başladı.
     Asuman, yaptığı açıklamada, daha önce Siirtin Baykan ilçesinde görev yaptığını belirterek, görevini en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olacağını kaydetti.
    
    
     Muhabir: Hakan Furkan-Mehmet Fatih Aslan- Emin Tezerdi
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER