Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Kaymakam Dağdeviren İzci Ortaokulunda incelemelerde bulundu


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren, inşaatı durdurulan İzci Ortaokulunda incelemelerde bulundu.
     Kaymakam Dağdeviren, yaptığı açıklamada, mahkeme kararıyla inşaatı durdurulan okulda öğrenim gören öğrencilerin mağdur olmaması için gayret göstereceklerini belirtti. İnşaatın şu andan mahkeme aşamasında olduğunu ifade eden Dağdeviren, şunları kaydetti:
     Okul bizden önceki dönemde ihale edilmiş ve daha sonra durdurma kararı alınmış. Şu anda olay mahkemeye intikal etmiş durumda. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için buraya konteyner derslik kurduk. İnşaatla ilgili yakında keşif yapılmasını bekliyoruz.
    
     -Gölbaşı Belediyesinden sporculara destek
    
     Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Avrupa Kick Boks Şampiyonasında 3. olan Mevlana Altuntaşı altınla ödüllendirdi.
     Başkan Özdemir, Altuntaş ve Muay-Thai İl Temsilcisi Mecit Klavuzu makamında kabul etti. Özdemir, burada yaptığı konuşmada, elde edilen başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Özdemir, belediye olarak spora büyük önem verdiklerini ve başarılı sporcuları desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.
     Konuşmaların ardından Başkan Özdemir, Altuntaşı altınla ödüllendirdi.
    
     -Çelikhanda iyotlu tuz eğitimi
    
     Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Mutlu köyünde iyotlu tuz eğitimi verildi.
     Dr. Emin Doğan, yaptığı açıklamada, bölgede endemik guatr vakalarının sık görülmesi üzerine araştırma yaparak halkı bu konuda bilgilendirdiklerini ifade etti. Doğan, iyot yetersizliğinin insan gelişimini olumsuz etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti.
     Doğan, şunları kaydetti:
     İyot eksikliği erken gebelik döneminde beyin ve merkezi sinir sisteminin gelişimini bozarak özellikle okul çağındaki çocuklarda geri dönüşü mümkün olmayan öğrenme yeteneğinde azalmaya neden olmaktadır. Ayrıca bu hastalık dünyada korunabilir zeka geriliğinin sık nedenlerinden biridir ve iyottan yetersiz beslenen çocuklar akranlarına göre zeka kaybına uğrarlar.
     Doğan, daha sonra vatandaşların sorularını cevaplandırdı.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu-Emin Tezerdi
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER