Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Çelikhana yeni müftü atandı


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhana yeni müftü atandı.
     Müftü Uğur Emiroğlunun Bursanın Orhaneli ilçesine atanmasıyla boşalan Çelikhan Müftülüğü görevine Orhan Turan getirildi.
     1974te Erzurumda doğan Turan, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2001 yılında mezun oldu.
     11 yıl vaizlik yaptıktan sonra müftülük sınavını kazanan Turan, çekilen kura sonucu Çelikhan Müftülüğüne getirildi.
    
     -Hastaneye kanalizasyon hattı
    
     Adıyaman Belediyesi, Tıp Fakültesi Hastanesine kanalizasyon hattı döşedi.
     Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Altyapı Şefliği ekiplerinin, şehir genelinde yürütülen altyapı çalışmaları kapsamında kanalizasyon ve yağmursuyu tahliye şebekeleri döşediği belirtildi.
     Yunus Emre Mahallesindeki Tıp Fakültesi Hastanesi için özel bir kanalizasyon hattı oluşturulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Tıp Fakültesinin ilk 2 katı yer altında olduğu için, fakültenin atık suları normal kanalizasyonlara akıtılamıyor. İlkel bir sistemle dışarıya sevk ediliyor. Kot düşüklüğünden dolayı hastanede böyle bir sorun mevcut. Söz konusu sorunun çözülmesi amacıyla, geçtiğimiz günlerde yetkililerden bize talep geldi. Talebi değerlendirdikten hemen sonra harekete geçtik. Altyapı şefliğimize bağlı elemanlarımızı buraya yönlendirerek, belli bir plan ve program dahilinde gerekli çalışmaları başlattık. Ekiplerimiz, şu an faaliyetlerini sürdürüyor. Kotun düşük olmasından dolayı, şebekeyi 6 buçuk metre derinlikte döşüyoruz. Sistemi, çağın gereklerine uygun 400lük koruge borularla oluşturuyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu - Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER