Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -SGK Müdürü Ekerden AESOBa ziyaret


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ömer Eker, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Mustafa Salmanı ziyaret etti.
     Eker, ziyarette, işletmelerde çalışanların sigortalılığı konusunda Salmandan bilgi aldı. SGKnın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Eker, istihdamın arttırılması, iş gücü kaybının önlenmesi ve çalışanların sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmasının önemine değinerek, esnafın çalışanlarını sigortalaması konusunda yardım istedi.
     AESOB Başkanı Mustafa Salman ise, SGK primleri ve Bağkur primlerinin fazla olmasından dolayı işletmelerin sıkıntı yaşadığını ifade ederek, Ağır borç yükü altında ezilen esnafımız, çalıştıracak işçi bulamıyor. İşçiye maaşına ödeyen, sigortasını da yatırıyor. SGK primlerinin daha makul seviyeye çekilmesi halinde iş gücü kaybının önleneceğini düşünüyorum. Sigortasız işçi çalıştıranların sayısının da daha asgariye ineceğini belirtmek isterim dedi.
    
     - Milli Eğitim Müdürü Özkandan ARTEG-BİRe ziyaret -
    
     Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Anadolu Radyo Televizyon ve Gazeteciler Birliğini (ARTEG-BİR) ziyaret etti.
     Özkan, ziyarette yaptığı açıklamada, eğitimin sorunlarının basın tarafından ele alınmasının önemine işaret etti.
     ARTEG-BİR Başkanı Rağıp Ersoy ise basının olmadığı bir yerde sorunların yetkililere ulaşamayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER