Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Kahtada TOKİ konutları kura çekimi


ADIYAMAN (A.A) - Kahta ilçesinde, TOKİ tarafından yaptırılan 192 konutun kurası çekildi.
     TOKİ Adıyaman Kahta 2. Etap Toplu Konut Uygulamasında yer alan ve Turgut Özal Mahallesinde yapımı devam eden 64 alt gelir grubu ve 128 normal konut için çekilişler Kahta Spor Salonunda yapıldı.
     Kura çekilişine katılan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, TOKİ tarafından yapılan konutların, ev sahibi sahibi olamayan vatandaşların barınma sorunu için kalıcı ve sürekli çözüm bulmak için yapıldığını ifade etti.
     TOKİ konutlarına yoğun ilgi olmasından dolayı Kahtada konut yapacaklarını belirten Metiner, yer tahsisi için Kaymakamlık ile görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.
     Kaymakam Metin Esen de, kura çekerek hayırlı olmasını diledi.
     Şehit aileleri, gaziler ve engelliler için öncelik tanınan kura çekiminde, daire almaya hak kazanan vatandaşlar sevinç yaşadı.
    
     -Engelli kıza tekerlekli sandalye -
    
     Gölbaşında öğrencilerin başlattığı kampanyada toplanan mavi kapaklarla alınan tekerlekli sandalye, engelli kıza hediye edildi.
     Balkar İlkokulu öğrencileri tarafından 7 ay önce başlatılan Mavi Kapaklar Çöpe Değil, Hayata Atılsın adlı kampanya ile 40 kilogram mavi kapak toplandı. Toplanan kapaklarla alınan tekerlekli sandalye, Balkan beldesinde yaşayan Şerife ile Mehmet Aytaş çiftinin 24 yaşındaki doğuştan engelli kızı Hayriye Aytaşa hediye edildi.
     Kızına tekerlekli sandalye alındığı için mutlu olduğunu belirten anne Şerife Aytaş, 24 yıldır kızımın engelli olmasından dolayı çok sıkıntılar yaşadık. Maddi gücümüz olmadığı için alamadığımız tekerlekli sandalyeye kavuştuk. Kızımızı da çok sevindiren bu sandalyenin alınmasında katkısı olan öğrencilere teşekkür ediyorum dedi.
    
     -Gönül Elçileri projesi-
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde yürütülen Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri Projesi Çelikhanda anlatıldı.
     Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdevirenin eşi Ceyhan Dağdevirenin himayesinde yürütülen projeyle toplumda ilgi ve korunmaya muhtaç olan çocuk, yaşlı, özürlü ve madde bağımlıları gibi hassas grupların koruyucu aileler tarafından himaye edilerek, hayat standartlarının yükseltilmesi amaçlanıyor.
     Kaymakam Dağdeviren, Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi konferans salonundaki toplantıda, gönül elçiliğini üstlenecek kişinin büyük özveri göstererek, herhangi bir maddi karşılık beklemeden himayesine aldığı kişinin hayat kalitesini yükseltmesi gerektiğini söyledi.
     Projede faaliyetlerin sistemli bir şekilde yürütülerek, kısa zamanda daha çok aileye ve çocuğa ulaşılabileceğini belirten Dağdeviren, projeye destek veren herkese teşekkür etti.
     Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Bora, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, kamu kurumu kuruluşları müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve eşleri katıldı
    
     Muhabir: İsmail Kaya - Emin Tezerdi - Mustafa Aloğlu / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER