Adıyaman Baro Başkanı Seçilmiş:

Adıyaman Baro Başkanı Seçilmiş: -28 Şubat Post modern darbesini yapanların bağımsız Türk yargısı önünde hesap vermeleri demokratik hukuk devleti olma yolunda gelişen ülkemizde umut vericidir


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Baro Başkanı Demirhan Seçilmiş, 28 Şubat Post Modern darbesini gerçekleştirenlerin Türk yargısı önünde hesap vermeleri demokratik hukuk devleti olma yönünde gelişen Türkiye için umut verici olduğunu söyledi.
     Seçilmiş, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubatta yapılanların yapılmış bir post modern bir darbe olduğunu, doğal olarak bu işe kalkışanların bağımsız Türk yargısı önünde hesap vermelerinin demokratik hukuk devleti olma yolunda gelişen ülkemizde umut verici olduğunu ifade etti.
     Halkın iradesinin üstünde bir iradenin olmadığının altını çizen Seçilmiş, şunları kaydetti:
     Muvazzaf olsun, emekli olsun parlamenter rejimin hükümeti, Türkiyenin siyasi kurumlarını yok sayan düşünceleri tavsif etmemiz mümkün değildir. Çünkü kuvvetler içerisinde yasama, halkın oylarıyla seçilerek meclisteki üyeleri ve buna bağlı olarak hükümeti belirleyecek bir yapıya sahiptir. Halkın iradesinin üstünde bir irade yoktur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıyla ilgili verilen mesajlara baktığımızda herkes parlamentonun üstünlüğü yönünde millet iradesine tecellisine karşı atıf yaptıysa da ast olan demokrasinin kesintiye uğratılmadan sürdürülmesidir.
     Bu bakımdan biz bu davaların neticelerini önemsiyoruz. Yargılama süreci ile ilgili basından takip edebildiğimiz kadarıyla soruşturmayı yapan savcıların bu konuyla ilgili dokümanları genelkurmaydan celp etmek sureti ile aldıkları özellikle son dönemde kozmik oda adı verilen seferberlik davasının bu konudaki delilleri göndermiş olması karşısında tutuklamalarında sadece iddiası ile değil bir hakim süzgecinden geçiş olması karşısında bir karine oluşturduğunu düşünüyoruz ancak son kararı yinede mahkemeler verecektir.
     Darbelerin yolunun tamamen kapatılması için, geçmişteki darbelerle yüzleşilmesi gerektiğini dile getiren Seçilmiş, şunları kaydetti:
     Şunu unutmamalıyız ki Türkiyede darbeler yolu tamamen kapansın diye bilmemiz için geçmişteki darbelerimiz ile yüzleşip, insan hak ve özgürlüklerinin özellikle demokratik hukuk devletinin de olması gereken yere oturtmamız gerekiyor. Uluslararası sözleşmelere uygun davranabilmesi bakımından bu hususun çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Yargının bu yönde ki faaliyetlerininde en kısa zamanda sonuçlandırması en büyük isteğimizdir.
     (FUR-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Adıyaman Baro Başkanı Seçilmiş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER