Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Ekinci:

Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Ekinci: Nemruttaki ziyaretçi karşılama merkezinin inşaatı yıl sonunda bitiyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Nemrut Dağının eteğine yapılan ziyaretçi karşıma merkezinin yıl sonunda hizmete gireceğini bildirdi.
     Ekinci, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Nemruttaki ince işlerin büyük bölümünün tamamlandığını ve yavaş yavaş bitim noktasına doğru gittiğini ifade etti.
     Ekinci, İnşallah yıl sonuna doğru inşaat bitecek. Ancak hizmete girme konusunu Kültür ve Turizm Bakanlığı kararı verecek. Bakanlık kendisi mi- işletecek, yoksa TÜRSABa verip onların mı- işletmesini sağlayacak veya başkasının mı- işletmesini sağlayacak net değil. Dolayısıyla Bakanlık bu konuda ne yapacak tam olarak bilemiyorum. Ama yıl sonunda ziyaretçi karşıla merkezinin inşaatı bitmiş olacakdedi.
     Ziyaretçi karşılama merkezinin her şeyden önce ziyaretçinin bütün ihtiyaçlarının göz önüne alınarak hazırlanmış bir proje olduğunun altını çizen Ekinci, şu bilgileri verdi:
     2 bin metre kare büyüklüğünde bir yer olacak. Buranın içerisinde dinlenme salonları, bahçesi, seyir terasları, belgesel izlemek için hazırlanmış salonlar, dinlenme yerleri ve kafeteryalar yer alacak. Bunların hepsi göz önünde bulundurarak hazırlanmış bir proje. Ayrıca akıllı bir bina olacak. Isıtma ve soğutmada kendi kendini yönetebilecek. Dolayısıyla çağın gereksinimlerini yerine getirebilecek bir proje olduğunu düşünüyorum. Nemrut Dağına yakışır bir proje.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Ekinci: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER