Adıyaman Sağlık Müdürü Taş:

Adıyaman Sağlık Müdürü Taş: -Sağlıkta yeni dönem yapılanması tamamlandı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, kentte sağlıktaki yeni dönem yapılanmasının tamamlandığını bildirdi.
     Taş, 2 Kasım 2011de çıkan kanun hükmünde kararname sonrasında yapılan çalışmalarla, Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatının yanı sıra taşradaki teşkilatın da yeniden düzenlendiğini belirtti.
     Bütün hastanelere yeni dönem yöneticilerin atamalarının yapıldığını ve yetkililerin görevlerine başladığını ifade eden Taş, şunları kaydetti:
     Sağlıkta yeni dönem yapılanması tamamlandı. Kamu Hastaneler Birliği kapsamında görev yapan bütün yöneticiler sözleşmeli pozisyonda görev yapıyor. Yönetime yeni anlayış getiren bu sistemle yönetici performansı ölçülerek ara ve yıl sonu yönetici karneleri oluşturulacak. Objektif ve ölçülebilir kriterlerle yapılacak değerlendirmeler yönetim mekanizmasını da daha canlı tutacaktır. İl ve ilçelerde kurulan sağlık müdürlükleri, ildeki halk sağlığı müdürlüğü ile Kamu Hastaneler Birliği arasında koordinasyonu sağlayacak. İldeki bütün sağlık hizmetlerinin denetim, izleme ve değerlendirme işlevi sağlık müdürlüğü marifetiyle yapılacak. Ayrıca 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin il genelinde verilmesinden de öncelikli olarak sorumlu olacaktır.
     Taş, yeni yapıyla görev tanımları net olarak belirlenen bağlı kuruluşlarıyla, taşradaki sağlık yapılanmasının daha güçlü bir yapıya kavuşturulduğunu, yeni sistem sayesinde Adıyamanda daha kaliteli ve sorumluluğunun farkında olan bir yönetim anlayışıyla hizmet verileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyaman Sağlık Müdürü Taş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER