Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Uslu: -İnşallah bu yıl içerisinde 800 dönümlük bir alanı OSBye katarak yatırımcılarımıza açacağız


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, bu yıl içerisinde 800 dönümlük araziyi Organize Sanayi Bölgesine (OSB) katarak yatırımcılara açacaklarını belirtti.
     Uslu, yaptığı açıklamada, son teşvik yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte bütün illerde olduğu gibi Adıyamanda da daha fazla yatırımcı çekmek için büyük bir arayış içeresine girdiklerini belirtti.
     Teşvik yasasının hem yöresel hem de sektörel bazda güzel düşünüldüğünü ifade eden Uslu, Adıyamanın teşvik konusunda bir dezavantajının olduğunu belirterek, Adıyaman OSBde yer kalmadığı için yatırımcılara yer verme şansımız yok. Biz de yatırımcıları 3 ilçemizde bulunan OSBlere yönlendirdik dedi.
     Adıyaman merkezde yatırımcıların taleplerini karşılamak için çalışmalar yaptıkların kaydeden Uslu, Yeni bir OSB açmak niyetindeydik ve bunun için çok enerji harcadık, ancak ilçelerimizdeki OSBlerin doluluk oranı yüzde 75i geçmediği için ikinci OSByi açma şansımız olmadı. Yasal olarak da bu mümkün olmadı. Bunun üzerine 1. OSBnin genişletilmesi yönünde izin aldık ve genişletilmesi için çalışmalar içerisine girildi diye konuştu.
     OSBnin genişletilmesi konusunda ise belli bir aşamaya geldiklerini vurgulayan Uslu, şöyle konuştu:
     Genişletme alanında bir çok kişinin gayrimenkulü var. Bunlarla ilgili çalışmalar da yaptık. Şu anda mülk sahiplerinin yüzde 65iyle anlaşmaya varıldı. Diğer mülk sahipleriyle de görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu yıl içerisinde 800 dönümlük bir alanı OSBye katarak yatırımcılarımıza açacağız.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER