Adıyaman Üniversitesi yönetimi Kahtada

Adıyaman Üniversitesi yönetimi Kahtada iş adamlarıyla bir araya geldi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi yönetimi, Kahtada iş adamları ile bir araya geldi.
     Kahtanın önde gelen iş adamı ve esnafının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Kahta Meslek Yüksekokulun yeni yerleşkesi hakkında bilgi verilerek, sorunları görüşüldü.
     Kahta Meslek Yüksekokulunun yeni binasında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Bekmez, Prof. Dr. Cemil Kara, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zafer Tel, ilçenin önde gelen iş adamı ve esnafı ile çok sayıda gazeteci katıldı.
     Kahta Meslek Yüksekokulunun yeni binası ile yerleşkesinin tanıtılması ve okulun sorunlarının görüşülmesi amacıyla düzenlenen toplantı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zafer Telin bilgilendirme sunusu ile başladı.
     982 öğrencisi olan yüksekokulun Kahtaya sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda çok büyük katkısı olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zafer Tel, yeni açılan binanın özelliklerini anlatarak, yaşanan yol sorunu hakkında bilgi vererek, Kahtalılardan yüksekokula sahip çıkarak, sorunlarının çözümü noktasında yardımcı olmalarını beklediklerini söyledi.
     Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise Adıyaman Üniversitesinin Kahtaya her türlü katkıyı verme gayretinde olduğunu, ilçe halkının da üniversiteye sahiplenerek, sorunlarının çözümü için kendilerini desteklemelerini beklediklerini ifade etti.
     Gönüllü, yeni binanın yol, su, internet altyapısı, dersliklerin tefrişi noktasında eksikliklerinin bulunduğunu belirterek, derslikleri tefriş edenlerin isimlerinin dersliklere yazılacağını kaydetti.
     Gönüllü, Kahtanın ileri gelenleri ilk defa bir toplantıda bir araya geldiklerini ifade ederek, bundan sonra daha kapsamlı toplantılar düzenleyerek, birlikte Kahtanın ve üniversitenin sorun ve hedeflerini görüşmek istediklerini söyledi.
     Kaymakam Metin Esen de üniversitenin Adıyamana ve Kahtaya çok şey kattığını, herkesin el ele, birlik ve beraberlik içinde üniversiteye, yüksek okula sahip çıkması gerektiğini belirterek, Bu toplantı ilk olması bakımından çok önemli. Daha kapsamlı toplantılar düzenlenerek Kahtalı iş adamları ile birlikte yüksek okulun sorunlarına çözüm bulunabileceğine inanıyorumdedi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyaman Üniversitesi yönetimi Kahtada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER