Adıyamanlı tütün üreticileri kurultaya hazırlanıyor

Adıyamanlı tütün üreticileri kurultaya hazırlanıyor


ADIYAMAN (A.A) - Tüm Köy Sen Adıyaman İl Temsilciliği, Tütün kurultayına hazırlanıyor.
     Tütüncüler pazarında üreticilerle buluşan İl Temsilcisi Ramazan Gökay, yaptığı açıklamada, 12 Ekimde Adıyaman Belediyesi konferans salonunda yapılacak kurultaya katılım çağrısı yaptı.
     Tütün üreticilerinin yoğun olarak bulunduğu iki kahvehanede toplantı düzenleyen Gökay, 4733 sayılı Tütün Yasasının 8. maddesinin 10 binlerce Adıyamanlı tütün üreticisinin tek geçim kaynağı olan tütünü kaçak durumuna düşürdüğünü öne sürerek, kurultayı tütün ekimi ve pazarlanmasının önündeki yasal engellerin kaldırılması talebiyle düzenlediklerini belirtti.
     Tütün Yasası ile Adıyamanlı on binlerce tütün üreticisinin kendi topraklarında mevsimlik işçi durumuna düştüklerini savunan Gökay, tüm tütün üreticilerini sendikalarına güç vermeye, kurultaya katılmaya çağırdı.
     Bu arada, Tütünümüz Kaçak Olmasın, Tütün Yasası Değiştirilsin sloganıyla toplanacak olan kurultayı çalışmaları kapsamında, tütün üreticilerinin yoğun olarak yaşadığı Çelikhan ilçesi, Pınarbaşı, Kömür ve Yaylakonak beldelerinde toplantılar düzenleneceği bildirildi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamanlı tütün üreticileri kurultaya hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER