AESOBdan Rektör Kurtcepheye ziyaret

AESOBdan Rektör Kurtcepheye ziyaret


ANTALYA (A.A) - Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve beraberindekiler, yeniden Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. İsrafil Kurtcepheyi makamında ziyaret etti.
     AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, Akdeniz Üniversitesinin adını başarılı projelerle dünyaya duyuran bir rektörü, yeniden görevinin başında görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, kendisine ikinci döneminde de başarı diledi.
     Antalyadaki esnaf profili ve esnafın sorunlarından bahseden Başkan Sevimçok, tıpkı Avrupada olduğu gibi burada da bazı kuralların konulması gerektiğini, Ahilikte olduğu gibi esnafın hangi işle uğraşıyorsa o işle ilgili dükkan açarak mesleğini hakkıyla devam ettirmesi gerektiğini söyledi.
     Bu durumun Türkiyede tam tersi olduğunu dile getiren Başkan Sevimçok, Bir bölgede bakıyorsunuz hangi iş tutmuşsa, hemen gelip onun yanına aynı işle ilgili bir başkası tarafından dükkan açılmakta. Böylelikle esnaf erozyonu yaşanmakta dedi.
     Bununla ilgili üniversiteyle ortak bir proje yürütmeye hazır olduklarını belirten Sevimçok, esnafın faydasına olacak her türlü projede işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.
     Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Rektör Kurtcephe ise Sevimçok ve ekibine üniversite çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     AESOBun çalışmalarını yakından takip ettiğini ve başarılı bulduğunu dile getiren Kurtcephe, üniversite olarak esnafa yönelik projelerde memnuniyetle yardımcı olacaklarını ifade etti.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AESOBdan Rektör Kurtcepheye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER