AESOB Başkanı Sevimçoktan 18in Bağaçalarına ziyaret

AESOB Başkanı Sevimçoktan 18in Bağaçalarına ziyaret


ANTALYA (A.A) - Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Antalyaya özgü bir tat olan Bağaça üreticisi Mustafa Zünbülü imalathanesinde ziyaret etti.
     Abdullah Sevimçok, 1940 yılında 18 lakaplı Mustafa Zünbül tarafından üretime başlanan, 72 yıldır aynı tat ve lezzetle Antalyalıların iftar sofralarını süsleyen bağaçanın üretildiği Kaleiçindeki imalathaneyi ziyaret ederek, bağaça yapımı hakkında bilgi aldı.
     Başkan Sevimçok, ziyarette yaptığı konuşmada, bu tür mesleklerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi. Tahinli bağaçanın Antalyanın lezzetleri arasında çok önemli bir yeri olduğuna işaret eden Sevimçok, bu tadın gelecek kuşaklara bozulmadan ve değişmeden aktarılması gerektiğini vurguladı. Sevimçok, Bizim esnafımız da zaten bunu çok iyi şekilde yapmaktadır. Çarşı esnafının, sokak esnafının, Antalya esnafının bence en büyük özelliği de budur. İnşallah Antalyada yaşayanlarda bu lezzetlere bu tatlara, ustalara ve zanaatkarlara sahip çıkarlar dedi.
     Meşhur 18in Bağaçasının üreticisi Mustafa Zünbül ile aynı ismi taşıyan torunu Mustafa Zünbül de Sevimçokun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zünbül, bağaçalarının ününün yurt dışına kadar yayıldığını ve yurt dışından bağaça almaya gelenler olduğunu belirtti.
     Tahinli, irmikli, tereyağlı tarçınlı hamurdan üretilerek üzerine Antalyanın fıstığının konulduğu bağaçanın çok özel bir lezzete sahip olduğunu anlatan torun Zünbül, babasından öğrendiği mesleğini gelecek nesillere aktarmak istediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AESOB Başkanı Sevimçoktan 18in Bağaçalarına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER