Afetzede çiftçilerin borçlarının ertelenmesi

Afetzede çiftçilerin borçlarının ertelenmesi -Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Kula: -Bu uygulama afetlerden zarar gören çiftçilerimize rahat nefes aldıracak


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, afetzede çiftçilerin borçlarının ertelenmesiyle ilgili, Bu uygulama afetlerden zarar gören çiftçilerimize rahat nefes aldıracak dedi.
     Kula, yazılı açıklamasında, Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan ek kararnameyle çeşitli afetler nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilerin kredi ödemelerinin bir yıl süreyle ertelendiğini belirtti.
     Daha önce yayımlanan ve 60 ili kapsayan kararname dışında tutulan Balıkesirin, ek kararname ile kapsama alınmasının yerinde bir karar olduğunu ifade eden Kula, Sel, su baskını, fırtına, aşırı yağış, don ve kuraklık gibi tabii afetlerde ürünleri zarar gören Balıkesirli çiftçilerin de borç ertelemesinden yararlandırılmalarına imkan sağlayan kararı yerinde buluyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu uygulama afetlerden zarar gören çiftçilerimize çiftçilerimize rahat nefes aldıracak görüşünü kaydetti.
     Kula, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kararname ile 1 Ocak-28 Ağustos 2012 tarihleri arasında meydana gelen sel, su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan, bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçiler ile tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla kullandıkları kredilerin bir yıl süreyle erteleneceğini belirtti.
     Bu fırsattan yararlanmak isteyen üreticilerin 7 Kasım 2012 tarihine kadar müracaat etmeleri gerektiğini hatırlatan Kula, İlimizin geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık alanında gördüğü kayıpları bir nebze olsun nefes aldıracak bu düzenlemeye katkıda bulunanlara borsa camiamız adına teşekkür ederiz dedi.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Afetzede çiftçilerin borçlarının ertelenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER