Afgan sığınmacılar Kayak Tesislerine yerleştirildi

Afgan sığınmacılar Kayak Tesislerine yerleştirildi


KARS (A.A) - Karsta sığınmacı olarak kalan 400 Afgan mülteciden 46sı Sarıkamıştaki Osman Yüce Kayak tesislerindeki otele yerleştirildi.
     Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne ait Osman Yüce Kayak Tesislerini ziyaret ederek Afganistanlı sığınmacılar hakkında yetkilerden bilgi aldı.
     Kaymakam Ermişe, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, Mal Müdürü Alpay Atasoy, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak eşlik etti.
     Kaymakam Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce Afganistandan İrana sonrada Türkiyeye gelmiş Afganistanlı aileler olduğunu belirtti.
     450 Afgan sığınmacı ailenin Karsa geldiğini ifade eden Ermiş, şunları kaydetti:
     Kars Valiliğimiz tarafından imkanlar dahilinde ilçelere bu sığınmacılardan gruplar gönderildi. Sarıkamışa 46 kişilik bir grup geldi. Biz onları ziyaret ettik. İhtiyaçları nedir- Sağlık ihtiyaçları var mıdır- Onları tespit ettik. Çocuklara hediyeler getirdik. Onlara burada kaldığı süre içerisinde elimizden gelen yardımı, şefkati göstereceğiz.
     Ermiş, Afganistanlı vatandaşların barınma, yiyecek ve diğer ihtiyaçlarının Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve yerel yönetimler tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Afgan sığınmacılar Kayak Tesislerine yerleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER