Afrikaya su kuyusu

Afrikaya su kuyusu -Dursunbey İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin girişimleriyle Burkina Fasonun bir köyünde su kuyusu açıldığı bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Dursunbey İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin girişimleriyle, Burkina Fasonun bir köyünde su kuyusu açıldığı bildirildi.
     Dernek Başkanı Osman Bıldır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15-20 gün önce ilçelerinde toplanan yardımı ulaştırmak için Afrikanın batısında kalan fakir ülke Burkina Fasoya gittiklerini söyledi.
     Bu ziyaretlerinde yaptıkları araştırmalar sonucunda başkent Ouagadougouya yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan bir köyün su sıkıntısı çektiğini öğrendiklerini anlatan Bıldır, Dursunbeye döndüklerinde, bu köyde su kuyusu açılması için ilçe esnafıyla görüşerek destek talebinde bulunduklarını, çağrılarına olumlu yaklaşılmasıyla planlarını gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Bölgedeki bir firmayla anlaştıklarını ve tüm maliyeti kendilerinin karşıladığını ifade eden Bıldır, şunları kaydetti:
     Köyde yapılan sondaj çalışmalarının olumlu sonuçlanması üzerine su kuyusu faaliyete geçirildi. Açılışımızı yapıp, ülkemize döndük. Açılışa, o tarihte Burkina Fasoda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğan ile bazı Türk yetkililer ve Ouagadougou Belediye Başkanı da katıldı. Kuyunun açılması sırasında köy halkının ve çocukların sevinçleri yüzlerinden okunuyordu. Onların sevinçlerini sağlayan ilçemiz halkına teşekkür ediyoruz.
     Bıldır, ülkede, ikinci bir su kuyusu, mescit ya da Kuran kursu açabileceklerini belirterek, bunu gerçekleştirmelerinin yapılacak desteğe bağlı olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ramazan Atam / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER