Afşinde İlham Veren Yönetici semineri

Afşinde İlham Veren Yönetici semineri -Eğitimci Kavaklı: -İdareci şikayet eden değil çözüm üreten kişidir


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Eğitimci Ali Erkan Kavaklı, idarecinin şikayet eden değil çözüm üreten kişiler olduğunu söyledi.
     Kavaklı, Eğitim Bir-Sen Afşin Temsilciliğince Afşin Öğretmenevinde düzenlenen İlham Veren Yönetici konulu seminerde, öğretmenliğin mutluluk mesleği olduğunu bildirdi.
     İnsan beyninin ödülle çalıştığını belirten Kavaklı, öğretmen ve okul idarecilerine ödül vermeyi bir motivasyon aracı olarak kullanmaların tavsiye ederek, şunları kaydetti:
     İdareci şikayet eden değil çözüm üretendir. Okulu toplumdan ayrılmış bir oksijen çadırı olarak görmeyin. Yapılan çalışmaların hayatta karşılığı olsun. Bilgi öğrenmek ve öğretmek insanı mutlu eder. Öğretmenlik ve müdürlük mutluluk mesleğidir. Personelimizi dinlemeli ve onlara duygu yönetimini öğretmelisiniz. İdareci şikayet eden değil çözüm üreten kişidir.
     İnsan beyni öğrendikçe mutluluk sıvısı salgıladığını anlatan Kavaklı, beyinde her gün yeni hücrelerin doğduğunu, okumayan, düşünmeyen, öğrenmeyen ve araştırmayan beyinde bilgilerin sabun köpüğü gibi kaybolduğunu ifade etti.
     Seminer, soru-cevap bölümüyle sona erdi.
     Seminere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat ve şube müdürleri, Eğitim Bir-Sen Afşin Temsilcisi Kazım Bozkurt, daire amirleri ile eğitimciler katıldı.
    
     Muhabir: İdris Aydın / İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Afşinde İlham Veren Yönetici semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER