Afyonkarahisara Tıbbi ve Aromatik Bitkiler paneli

Afyonkarahisara Tıbbi ve Aromatik Bitkiler paneli -TKDK İl Koordinatörü Şehitoğlu: Türkiye tıbbi aromatik bitkiler konusunda ihracat ve ithalat yapan bir ülke. Dolayısıyla Afyonkarahisarın bu sektörün üretimi konusunda, tesi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Türkiyenin tıbbi aromatik bitkiler konusunda ihracat ve ithalat yapan bir ülke olduğunu belirterek, Afyonkarahisarın bu sektörün üretimi konusunda, tesisleşmesini istiyoruz dedi.
     Şehitoğlu, Afyonkarahisarda tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar Ekonomik Koridor Panelinin 2ncisini gerçekleştirdiklerini, bugünkü panelde tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda katılımcılara bilgiler vereceklerini söyledi.
     Şehitoğlu, şöyle konuştu:
     Türkiye tıbbi aromatik bitkiler konusunda ihracat ve ithalat yapan bir ülke. Benim en çok dikkatimi çeken ithalat kalemlerinden biri kekiktir. Bizim dağımız taşımız kekik ama biz bugün kekik ithal ediyoruz. Kimyon, anason, ithal ediyoruz. Dolayısıyla Afyonkarahisarın bu sektörün üretimi konusunda, tesisleşmesini istiyoruz. Bunun için beraber hareket etmemiz gerekiyor. Bu panel sonuncunda inşallah bir farkındalık oluşur.
     Konuşmanın ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğretim üyeleri, sektör temsilcileri tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda sunum gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisara Tıbbi ve Aromatik Bitkiler paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER