Afyonkarahisarda 2. Yaz Kuran Kursu

Afyonkarahisarda 2. Yaz Kuran Kursu -Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Ata: Haram yemiyorsak, arkadaşlarımıza zarar vermiyorsak, küçüklerimiz seviyor, büyüklerimizi sayıyorsak, bayrağım


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata, Haram yemiyorsak, arkadaşlarımıza zarar vermiyorsak, küçüklerimiz seviyor büyüklerimizi sayıyorsak, bayrağımızı seviyorsak, ezan dinlerken duygulanıyorsak Kuran-ı Kerimi anlamışız demektir dedi.
     Dr. Ata, Afyonkarahisar Müftülüğünce Atatürk Spor Salonunda bu yıl 2ncisi gerçekleştirilen Yaz Kuran Kursu etkinliğinde yaptığı konuşmada, kursların ilk bir ayının tamamlandığını hatırlatarak, kursların kalan bir ayının da Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle çok daha önemli olduğunu söyledi.
     Kurslara hiç ara verilmeden devam edileceğini ifade eden Dr. Ata, şöyle konuştu:
     Kuran kursuna niçin gidilir- Siz öğrencilerimiz çok iyi biliyorsunuz. Ancak Kuran kursuna gitsem mi- diye düşünen arkadaşlarınız ya da aileleri olabilir. Kurslarımızda neler öğrettiğimizi bilmek isteyebilirler. Bizler bu kurslarda öncelikle Kuran öğrenmeye çalışıyoruz. Kuran-ı Kerimi anlamaya çalışıyoruz. Peki Kuran-ı Kerimi nasıl anlarız- Öncelikle konuşurken doğruyu söylüyorsak, yalan konuşmuyorsak Kuran-ı Kerimi anlamışız demektir. Haram yemiyorsak, arkadaşlarımıza zarar vermiyorsak, küçüklerimiz seviyor büyüklerimizi sayıyorsak, bayrağımızı seviyorsak, ezan dinlerken duygulanıyorsak Kuran-ı Kerimi anlamışız demektir. İyi bir Müslüman olarak hareket etmeli, hal ve hareketlerimize, davranışlarımıza dikkat etmeliyiz.
     Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya da, Kuran kursuna devam eden öğrencilerin kendileri için çok önemli olduğunu ve öğrencilerin Allahı, Peygamberi ve kitabını tanıdıklarını sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Kur-an okuyan öğrenciler, daha sonra hazırladıkları oyunları sergiledi.
     Etkinliğe, Kuran kursu öğrencilerinin aileleri de katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda 2. Yaz Kuran Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER