Afyonkarahisarda 500 gence istihdam projesi

Afyonkarahisarda 500 gence istihdam projesi -İŞKUR ile Tempo Çağrı Merkezi işbirliğiyle geliştirilen proje kapsamında Müşteri Asistanı Programı ve Çağrı Merkezi Elemanı Programını başarıyla bitiren katılımcılar iş sahibi olacak


AFYONKARAHİSAR (A.A) - İŞKUR ile Tempo Çağrı Merkezi, işbirliğiyle gerçekleştirilen istihdam projesi sayesinde Afyonkarahisarda 500 genç iş sahibi olacak.
     Bir yıl sürecek proje kapsamında İŞKURa başvuranlar Tempo Çağrı Merkezinde verilecek eğitimlere katılacak. 40 gün süren Müşteri Asistanı Programı ya da 68 günlük Çağrı Merkezi Elemanı Programını başarıyla bitiren kursiyerler, Tempo Çağrı Merkezinde Müşteri Temsilcisi olarak işe başlayacak.
     Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Tempo Çağrı Merkezinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Tempo Çağrı Merkezi ile İŞKURun birlikte gerçekleştirdikleri projeyle yetişmiş eleman açığını kapatacağını ve Afyonkarahisarlı gençlere büyük yarar sağlanacağını söyledi.
     Tempo Çağrı Merkezi Genel Müdürü Cemal Akar da, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, Müşteri Asistanı ve Çağrı Merkezi Elemanı yetiştirmek üzere 25er kişilik iki sınıfın 9 Temmuzda eğitime başlayacağını vurguladı.
     Kursları başarıyla bitiren kursiyerlerin Tempo Çağrı Merkezinde işlerinin hazır olduğunu belirten Akar, Başvurular İŞKURun www.iskur.gov.tr adresli internet sitesinde yayınlanan ilanlar üzerinden yapılabilecek. Eğitimler hafta içi 9.00 ile 18.00 saatleri arasında yapılacak. 1 yıl boyunca periyodik olarak yeni sınıflar açacağız dedi.
     Tüketiciyle ürün ya da hizmet arasındaki bağın o ürün ya da hizmetin satın alındığında bitmediğini tam tersine o andan itibaren başladığını ifade eden Akar, şunları kaydetti:
     Bu noktada çağrı merkezleri çok büyük önem taşıyor. Tüketiciyle ürün ya da hizmet arasında sadakat köprüsü oluşturan çağrı merkezleri gençler için değerli bir kariyer fırsatı sunuyor. Önceleri gençlerin eğitim hayatları sırasında harçlıklarını çıkarmak üzere belli bir dönem için çalışmak istedikleri çağrı merkezleri, sunduğu mesleki eğitimler, kişisel gelişim fırsatları sayesinde hak ettiği yere kavuşuyor. Gençler artık bu işin bir meslek olduğunu kabul etmeye başladılar. Biz de Tempo Çağrı Merkezi olarak gençlerimizi sektöre kazandırmak, onlara parlak bir kariyer sunmak için çalışıyoruz. İŞKUR ile başlattığımız bu yeni istihdam projesi kapsamında Tempo ailesine 500 yeni genci katacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.
     İŞKUR İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç ise Tempo Çağrı Merkezi ile oluşturdukları istihdam projesinin Afyonkarahisar için çok önemli olduğunu bildirdi.
     Başvuruların İŞKURun internet sitesinden yapılacağını belirten Ünlüyalvaç, şöyle konuştu:
     Başvurular alındıktan sonra İŞKUR ve Tempo yetkilileri adaylarla yapacağı mülakatlar sonrasında kursiyerler tespit edilecek. Yapılan mülakatlar sonucu tespit edilen kursiyerler eğitim programına katılacaklar. Eğitim süresi boyunca kursiyerlerimize İŞKUR olarak günlük 20 lira ödeyeceğiz. Ayrıca yine eğitimleri süresince kursiyerlerimiz İŞKUR tarafından iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı güvence altına alınacaklar. Kursu başarı ile tamamlayan adaylar, Tempo Çağrı Merkezinin kadrolu bir çalışanı haline gelecek. Bu proje Afyonkarahisarın işsizlik sorununun çözümüne çok büyük katkı sağlayacak.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda 500 gence istihdam projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER