Afyonkarahisarda termal turizmi

Afyonkarahisarda termal turizmi -Palas Premium Termal Oteli Genel Müdürü Mehmet Başaran: Termal turizminde beklenen kalite rekabetinin yerine fiyat rekabeti yaşanıyor. Bu bölgenin geleceği açısından tehlikeli Çinliler


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisardaki Palas Premium Termal Oteli Genel Müdürü Mehmet Başaran, Termal turizmde kalite rekabeti yerine fiyat rekabeti yaşandığını, bunu bölgenin geleceği açısından tehlikeli olarak değerlendirdiğini söyleyerek, Afyonkarahisar Termal markasının oluşturulması gerektiğini belirtti.
     Başaran, Medya Buluşmaları kapsamında otelde bir araya geldiği basın mensuplarına, Afyonkarahisarın termal kaynakları ve turizm konusunu değerlendirdi.
     Termal turizmin geliştirilerek, kentin bu alanda marka haline getirilmesi gerekliliğini dile getiren Başaran, Bursa İnegöldeki mobilya üreticilerinin bir araya gelerek ilçeyi markalaştırmaları ve mobilya üretiminde Türkiyenin önde gelen merkezi haline getirmeleri örneğini verdi.
     Bölgeye yönelik havalimanı, otoyol ve hızlı tren yatırımlarının sürdürüğünü ve yakın zamanda ulaşım sorununun kalmayacağını söyleyen Başaran, Fakat bugün termal turizminde beklenen kalite rekabetinin yerine fiyat rekabeti yaşanıyor. Bunu bölgenin geleceği açısından tehlikeli olarak değerlendiriyorum dedi.
     Afyonkarahisardaki termal işletmecilerinin şapkalarını önlerine koyarak düşünmeleri gerektiğini söyleyen Mehmet Başaran, taban fiyatlarının belirlenmesi ve birlik içinde kalite yönünden rekabete yönelinmesinin gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Kente yeni yatırımlar geliyor, Termalın Başkenti Afyonkarahisar markasını oluşturmalı ve yükseltmeliyiz. Kendimizi anlatamadıktan, tanıtamadıktan sonra, daha fazla havalimanı yapılsa da buraya kimseyi getiremeyiz. Afyonkarahisar Valisi, Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşları ve işletmecileriyle birlikte hareket etmek zorundayız. Termal sağlık tatilini ihtiyaç haline getirmeli, yurt içi ve yurt dışına tanıtmalıyız.
     Türkiyenin en önemli mermer üretim merkezi Afyonkarahisarda, yaşanan fiyat rekabeti nedeniyle mermer fiyatları değerinin altına düştü. Şimdi Çinliler bölgemizde ölçümler, incelemeler yapıp art arda mermer ocaklarını satın alıyor. Yerli iş gücünü kullanarak, Afyonkarahisar Mermerini dünyaya pazarlayacaklar. Fiyat rekabeti nedeniyle aynı durumun, termalda da yaşanmasından endişe ediyorum.
     Termalda şifa, sağlık olduğunu anlatan Başaran, Palas Premium Termal Otelinin Ağustos ayında yeni devre tatil sistemini hizmete sokarak, vatandaşları termal otelden yararlandıracak yeni bir sistemle satış yapacaklarını sözlerine ekledi.
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda termal turizmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER