Afyonkarahisarda yağ fabrikasında yangın

Afyonkarahisarda yağ fabrikasında yangın -Organize Sanayi Bölgesindeki yağ fabrikasında çıkan yangın, yaklaşık 1 saatte söndürüldü


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir yağ üretim fabrikasında çıkan ve itfaiye ekiplerince yaklaşık 1 saatte söndürülen yangın, hasara neden oldu.
     Alınan bilgiye göre, ayçiçeği, mısır, fındık ve kanola yağı üretilen fabrikanın yağ işleme üniteleri bulunan bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin oluşturduğu dumanlar, kentin bazı bölümlerinden görüldü.
     Kısa sürede büyüyen yangının bulunduğu alana, Afyonkarahisar Belediyesi, Orman İşletme Şefliği ve askeri birliklere ait itfaiye ekipleriyle 112 Acil Servis ambulansları sevk edildi.
     Ekipler, yanıcı gazlar içeren tankların yer aldığı bölüme ilerleyen yangına köpüklü su sıkarak müdahale etti. Önlem amacıyla tankların üzerlerine de su sıkıldı.
     Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınarak, soğutma çalışmasına başlandı.
     Olay yerine gelen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
     Belediye İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını ve olay yerinde gaz tankları bulunduğu için soğutma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
     Yangına, Afyonkarahisar Belediyesince 8 itfaiye aracı ile 30 personelin müdahale ettiğini belirten Gürsan, yeniden alevlenme ihtimaline karşı soğutma çalışmalarına devam ettiklerini anlattı.
     Gürsan, tehlikenin atlatılmasının ardından yangının çıkış nedeni ve hasar tespiti için inceleme yapacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz / Sedat Gök
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda yağ fabrikasında yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER