Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Bursa Valisi Harput, yaralı er Ufuk Terzioğlunu baba evinde ziyaret etti


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabetin Harput, Afyonkarahisarda mühimmmat deposundaki patlamada yaralanan er Ufuk Terzioğlunu baba evinde ziyaret etti.
     Harput, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ile sabah saatlerinde Afyonkarahisardan memleketine gelen yaralı eri ve ailesini evlerinde ziyaret etti.
     Sağ ayağından yaralanan er Ufuk Terzioğlu ile yan yana oturan Vali Harput, baba Ali Terzioğlu ve 11 yaşındaki küçük kardeşi Ahmet Terzioğlu ile bir süre sohbet etti.
     Harput, burada yaptığı konuşmada, Afyonkarahisardaki müessif olayda 25 askerin şehit olduğunu hatırlatarak, Bugün Ufuk Terzioğlu evladımız, o malum kazada yaralanan çocuklarımızdan birisi. Bu millet olarak yaşadığımız bir felaketti. Millet olarak iyi günde ve kötü günde beraber olmanın en güzel örneklerinden birini Bursada yaşıyoruz dedi.
     Vali Harput, nerede bir acı varsa vatandaşın bir araya geldiğini vurgulayarak, Baktım, gördüm, bütün mahalleli bir araya gelmişler. Ali kardeşimizin acısını paylaşıyorlar. Sevgili evladımızın sıkıntısını gidermeye çalışıyorlar. Bu çok güzel bir haldir. Bugün Ufukun başına gelen kaza, başka türlü başka yerde de gelebilir. Her zaman ve her yerde beraber olmaya devam edeceğiz. Şüphesiz bu günlere takılıp kalmadan, alınması gereken önlemler alınarak gelecekte daha mutlu, daha güçlü bir Türkiye olarak, hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz şeklinde konuştu.
     Harput, bir gazetecinin, Afyonkarahisardaki patlamada şehit olan Bursalı Piyade Onbaşı Tolga Taştanın naaşının ne zaman kente getirileceğini sorması üzerine, GATAdan gelecek raporları beklediklerini belirterek, Muhtemelen çarşamba diye söyleniyor ama henüz kesin bir şey söylemek mümkün değil. Hep beraber bekliyoruz dedi.
     Şehit ve gazi ailelerine verilen yardım ve destekle ilgili soru üzerine Harput, bütün şehitlerin ailelerine kanuni olarak yardım yapıldığını dile getirerek, şunları söyledi:
     Şehidimizin evine gelen misafirlere karşı belediyelerimiz özellikle her öğün için gerekli takviyeyi yapma noktasında güzel bir gayret içerisindeler. Yaralar sarılır, sıkıntılar giderilir, gidenin geri gelmesi önemli olan, tabii bugün için elbette bu yardımlaşma da, kucaklaşma da, bu milletin bir güzel örneğini Bursada gösterme adına çok önemli. Devlet de orada yapması gereken neyse yapacaktır.
     Yaralı asker Terzioğlu ise sorular üzerine, hiçbir şey söylemek istemediğini belirterek, Daha fazla hatırlamak istemiyorum. O yüzden bir şey söylemek istemiyorum dedi.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER